Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bune maniere în Orașul de Hârtie

Ateliere de creație pentru copii în Parcul Libertății

Bune maniere în Orașul de Hârtie

Vrei să fii ctitorul unui oraș de carton? Vrei să refolosești ambalajele de la aparatura electronică și electrocasnică? Ți-ai dori ca obiectele pe care nu le mai folosești să fie transformate în păpuși-vedete de teatru? (să zicem... haine rupte, flacoane goale, poate un pix vechi, o cutie de conserve sau orice alt obiect de care nu mai ai nevoie...) Dacă ai și vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, atunci atelierele de creație organizate de Trupa Arcadia sunt exact pentru tine!

În perioada 14-25 septembrie 2020, în intervalul orar 15.00-17.00, în Parcul Libertății din Oradea, trupa Arcadia a Teatrului ,,Regina Maria" susține ateliere de creație în cadrul proiectului Bune maniere în Orașul de Hârtie. Scopul atelierelor este acela de a le demonstra copiilor importanța reciclării, și acela de a le dezvolta creativitatea. După cele două săptămâni de ateliere, în Parcul Libertăți va fi inaugurat Orașul de Hârtie, cu blocuri de înălțimi între 0,5 m și 2 m, pictate și desenate de copii. În acest oraș, în perioada 26 septembrie-18 octombrie, actori ai Trupei Arcadia vor da viață păpușilor construite de copii, în cadrul unor show-uri pe tema Bunelor maniere, de la comportamente adecvate acasă și în societate, la grija față de natură și oraș.
Participarea la ateliere este gratuită și se realizează pe bază de înscrieri. Pentru siguranța copiilor, atelierele se vor desfășura pentru două grupe de copii: o grupă în perioada 14-18 septembrie, de la ora 15.00 la ora 17.00, și o grupă în perioada 21-25 septembrie, de la ora 15.00 la ora 17.00. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 25 de copii. Organizatorii pun la dispoziția copiilor toate consumabilele necesare, de la adezivi la culori, cretă și pensule. În schimb, condiția de participare pentru fiecare copil este să aducă de acasă cutii de carton pliabile (de la radiatoare, televizoare, frigidere sau alte obiecte cu înălțimi între 0,5 m și 2 m), precum și obiecte vechi din care se vor construi păpuși.
Atelierele sunt susținute de scenografi, butafori și actori ai Trupei Arcadia. Copiii au la dispoziție mese și scaune, apă, pahare de unică folosință și dezinfectant. În schimb, fiecare participant este rugat să aducă și să poarte mască.
Înscrierile se fac în perioada 1 septembrie - 13 septembrie. Doritorii sunt rugați să se înscrie pe adresa teatrularcadia@gmail.com. Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului și atelierul pentru care optează (14-18 septembrie sau 21-25 septembrie). De asemenea, este necesar un număr de telefon al părintelui/tutorelui legal. Proiectul Bune maniere în Orașul de Hârtie, a obținut finanțare în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Oradea, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Teatrul ,,Regina Maria", Trupa Arcadia, în parteneriat cu Asociația Teatrul de Copii.

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:30:47 Ora de vară a Europei de Est