Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Selecție națională pentru angajarea a 80 de experți în dezvoltarea de resurse educaționale deschise (RED)

În cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” - CRED

Selecție națională pentru angajarea a 80 de experți în dezvoltarea de resurse educaționale deschise (RED)

Proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți" - CRED, al cărui beneficiar este Ministerul Educației și Cercetării, prin partenerii CCD Botoșani, CCD Brașov, CCD București, CCD Buzău, CCD Cluj, CCD Olt, CCD Teleorman, CCD Timiș lansează apeluri de selecție pentru 80 de posturi de experți realizarea resurse educaționale deschise pentru învățământul primar și gimnazial.

Selecția națională se derulează în perioada 26 august - 10 septembrie 2020, angajatorii fiind partenerii regionali ai Ministerului Educației și Cercetării (MEC), anterior menționați, din cadrul proiectului CRED.
Cadrele didactice selectate vor contribui, timp de 20 de luni, la dezvoltarea platformei RED din cadrul proiectului CRED, care va oferi exemple de resurse educaționale deschise pentru implementarea noului Curriculum național pentru învățământul primar și gimnazial, realizând periodic materiale educaționale.
Resursele educaționale deschise reprezintă mai mult decât un instrument educațional inovator și util în colaborarea dintre cadrele didactice. Acestea sunt un veritabil suport care și-a demonstrat importanța, cu precădere în ultimele luni care au adus provocări însemnate pentru sistemul de învățământ, facilitând procesul de predare-învățare de la distanță.
Conform anunțurilor de selecție națională, sunt căutați specialiști în realizarea de resurse educaționale deschise din toată țara, cu o experiență didactică de cel puțin cinci ani în domeniul de specialitate pentru care este realizată candidatura, care demonstrează o bună cunoaștere a noului Curriculum național din învățământul primar și gimnazial la disciplina pentru care candidează. De asemenea, este solicitată experiență în proiecte educaționale care au avut o componentă de realizare de produse multimedia, cu participare activă în dezvoltarea acestui tip de produse și experiență în crearea de produse multimedia educaționale (video, aplicații interactive etc), dovedite cu un portofoliu al resurselor reprezentative create.
În vederea aplicării pentru una dintre poziții, sunt necesare accesarea www.educred.ro/red, alegerea partenerului angajator, completarea formularului online și depunerea sau trimiterea dosarului personal, în format fizic, către partenerul angajator.
Depunerea/trimiterea dosarului de înscriere și completarea formularului online sunt obligatorii.
Anunțurile de selecție pot fi parcurse pe paginile web ale fiecărui CCD partener în proiect.
***
„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED" este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc, fiind lansat în anul 2017 și având o durată de implementare de patru ani. Este cel mai important proiect al Ministerului Educației și Cercetării ce vizează învățământul preuniversitar și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri, instituții publice: Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, opt case ale corpului didactic din fiecare regiune de dezvoltare și trei inspectorate școlare.
CRED este parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii (aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 417/2015). (B.C.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 07:55:38 Ora de vară a Europei de Est