Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Urmăriţi şi votaţi DansActorul !

GALA HOP 2020.

Urmăriţi şi votaţi DansActorul !

Gala Tânărului Actor HOP - aflată sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu - se va desfășura la Teatrul Național „I. L. Caragiale" din București, în aer liber, la Amfitreatru, în perioada 3-6 septembrie. Timp de 3 zile, 24 de tineri dansactori vor concura pentru trofeele HOP.

https://galahop.uniter.ro/
Până la marea confruntare, invităm publicul să-i cunoască pe artiști și să urmărească campania online GALAHOP. Votează DansActorul anului 2020!
Zilnic, în perioada 18 - 30 august, cei 16 artişti de la secţiunea Individual şi cei 9 artiști de la secțiunea Grup se vor prezenta prin scurte filme realizate de ei înşişi. Este primul lor contact cu publicul Galei HOP.
În perioada 3-5 septembrie, în fiecare seară de la ora 21.00, publicul poate urmări transmisiunea în direct de la Amfiteatru TNB şi apoi, în 6 septembrie, până la ora 19.00 are timp să voteze dansactorii preferați pe www.galahop.uniter.ro.
Votul publicului contează! Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, duminică, 6 septembrie, ora 22.00.
Site-ul Galei HOPhttps://galahop.uniter.ro/, contul oficial de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) sunt canalele pe care puteţi urmări filmele de prezentare ale concurenţilor și live-streamingul de la Teatrul Național București din perioada 3 - 6 septembrie (transmis simultan atât pe facebook, cât şi pe youtube).
*
Tema: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.
Motto-ul prezentei ediţii: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.
Director artistic: Gigi Căciuleanu
Concursul Galei HOP: 3-5 septembrie, ora 21.00
Festivitatea de decernare a premiilor: 6 septembrie, ora 22.00
Locația: AmfiteatruTNB
*
Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.
 PARTENERII GALEI HOP 2020
Organizatori:
UNITER - Uniunea Teatrală din România
Teatrul Național „I. L. Caragiale" din București prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava"
Proiect cultural finanțat de:
Ministerul Culturii
Coproducător:
Societatea Română de Televiziune
Parteneri:
Institutul Cultural Român,
Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache"
TIFF - Festivalul Internațional de Film Transilvania
ITI - Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română
Partener de tradiţie:
Societatea Română de Radiodifuziune
Parteneri media:
Ziarul Metropolis
RoEvents
Revista Amfiteatru
LiterNet
Partener de monitorizare:
MediaTrust
Sponsor:
Kfea
Locația: Amfiteatru TNB
Pamela Bojog-Pricopie
Departament PR

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:33:22 Ora de vară a Europei de Est