Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Se distribuie produsele alimentare și de igienă prin programul POAD

Între 4 și 14 august,

Se distribuie produsele alimentare și de igienă prin programul POAD

În vederea aplicării OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate - POAD, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în conformitate cu Ordinul Prefectului judeţului Bihor nr. 343/03.08.2020 în perioada 4.08.2020 - 14.08.2020 se va efectua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă la depozitul din Oradea, str. Alexandru Cazaban nr.60 (fosta spălătorie a ştrandului Ioşia).

Ridicarea ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, precum şi a produselor de igienă se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente, precum şi a produselor de igienă de către destinatarii finali.

Categorii de beneficiari:
a)familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b)familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c)persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.
Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) şi b)
Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de pachetele cu alimente şi produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor alimentare şi/sau asistenţei materiale de bază.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse de igienă constând în:

 

Produs

Cantitate/1 cutie/beneficiar

1.

Periuţă de dinţi

5 buc.

2.

Pastă de dinţi

300 ml

3.

Săpun lichid

500 ml

4.

Şampon copii

800 ml

5.

Şampon adulţi

500 ml

6.

Detergent de rufe

2700 g

 

total

aprox. 5 kg

 Şi o cutie cu produse alimentare constând în

 

Produs

Ambalare

Număr ambalaje

Greutate

(kg sau litri)

1.

Făină albă de grâu

Pungă de 1 kg

5

5,00

2.

Mălai

Pungă de 1 kg

4

4,00

3.

Paste făinoase

Pungă de 400 g

2

0,80

4.

Ulei

Sticlă de plastic de 1 l

4

4,00

5.

Zahăr

Pungă de 1 kg

2

2,00

6.

Orez

Pungă de 1 kg

4

4,00

7.

Conservă carne de vită

Cutie metalică de 300 g

5

1,50

8.

Conservă carne de porc

Cutie metalică de 300 g

3

0,90

9.

Conservă pateu de ficat de porc

Cutie metalică de 200 g

5

1,00

10.

Compot de fructe

Borcan sticlă sau cutie metalică 720 ml

2

1,44

11.

Gem de fructe

360 g

1

0,36

12.

Gem de fructe dietetic

360 g

1

0,36

 

 

 

total

aprox. 27 kg

Programul de distribuie a produselor
 Distribuirea produselor POAD se va face în zilele lucrătoare între orele 8.00 - 16.00.
Mijloace de transport în comun (staţia ce mai apropiată de depozit)
Autobuzele de pe liniile OTL 14, 19, 21N, 33 - staţia din faţa blocului CARPO (blocul pensionarilor)
Observaţii
Având în vedere că greutatea cutiilor corespunzătoare unei porţii (1 cutie cu produse igienice + 1 cutie cu produse alimentare) depăşeşte 30 kg, rugăm beneficiarii să vină bine pregătiţi pentru a le transporta (să aducă trolere, cărucioare, sacoşe rezistente).
În depozit va intra pe rând, câte o persoană, respectând distanţarea fizică de 1,5 - 2 metri.
Accesul în depozit se va face numai cu purtarea corectă a măştii de protecţie faciale.

Trimite email
sâmbătă, 21 decembrie 2024, 19:02:24 Ora standard a Europei de Est