Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Clasa I C de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea e pe platforma educaţională online Kidibot

Povestea noastră continuă...

Clasa I C de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea e pe platforma educaţională online Kidibot

Am descoperit platforma educaţională online Kidibot în urmă cu câteva luni. Am creat apoi quizuri pentru copii, pe care le-am încărcat pe platformă, gândindu-mă că-i voi motiva să învețe mai mult, prin joacă, să-și citească lecturile și am așteptat întâlnirea cu părinții ca să le spun povestea Kidibot.

A venit luna martie și copiii mei au aflat, ca și noi toți despre pandemie și despre faptul că vor învăța de acasă. Acesta a fost momentul în care le-am transmis povestea haioasă a lui Kidibot, roboțelul simpatic care îi ajută pe copii să devină mai inteligenți în bătăliile grele cu Crocobeții, niște extratereștri nesuferiți care vor să cucerească Pământul prin lene și prostie. Crocobeții pot fi învinși doar prin citit și învățat. Mi s-a părut educativ și distractiv.
Mi s-au părut amuzante și userii pe care și i-au creat copiii: AstronomulRapid38, IleanaCosanzeanaRapid1, AlergatoareaRapida94, CopilulVesel1, CameleonulAerian19, JucatorulDestept11, DansatoareaMagica5, FotbalistulRapid19, LunaMagica6, FurnicaFericita17, T-RexRapid28, DragonulNegru22, LynxulFurios5, BiologulDestept7, AlbinaRapida17, JucatorulNebun21, SpionulActiv47, AriciulRapid26, CameleonulIn-Da-House11,VulturulAfrican8, MatematicianulDestept72, FotbalistulDestept15, ParasutistulRapid2, SoricicaRapida50, FotbalistulRapid76, MercurAlb9, TaurulRapid6, CameleonulGlacial95, DansatoareaFericita29,LuminaRapida2,  CercetatoareaAlbastra12, ChinezulAfectat1, FloareaRosie55, FloareaMov44.
Rând pe rând toți copiii din clasă, ajutați de părinți, și-au făcut cont și au intrat pe platformă.  Și, din luna martie povestea noastră continuă...
Chiar dacă este vacanță, ei rezolvă quizurile de pe platformă, răspund la întrebări, demonstreză că au învățat o lecție, că au citit și înțeles o carte, câștigă puncte rezolvând teste de matematică, limba română, limba engleză, astronomie, educație civică și multe altele, conform programei școlare. Câștigând puncte, ei se ajută unii pe alții, ajută echipa, clasa lor, școala și orașul lor să avanseze în clasament. Astfel, în acest moment, din cele 3.758 de școli din România și 16.124 de clase participante, în topul echipelor (top care se actualizează la fiecare 24 de ore), echipa clasei I C de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea se află pe locul 9, cu 307.526 de puncte, iar în topul școlilor, pe locul 10, cu 375. 360 de puncte. 
Și cum fiecare punct înseamnă o șansă mai mare la tragerea la sorți în cursa pentru a câștiga premiile puse la bătaie de Kidibot, în luna aprilie și mai, elevii care au câștigat minimum 300 de puncte, CameleonulIn-Da-House11 (David Coraș), CopilulVesel1 (Eliza Pantiș) au câștigat fiecare câte un telefon mobil, iar AstronomulRapid38 (Mihai Bulc) a câștigat, tot prin tragere la sorți, cinci cărți diferite, oferite de Editura Arthur, tricou personalizat.
De asemenea, kidiboții câștigă diverse insigne, în funcție de realizările lor sau pot evolua de la statutul de LUPTĂTOR la cel de EROU. Sunt 12 copii din clasă care au status de AUTOR, deoarece au urcat pe platformă mai multe tipuri de chestionare create de ei după cărțile citite sau materia pe care au învățat-o. Satisfacția este enormă pentru copiii care au făcut aceste quizuri, mai ales când au văzut răspunsurile altor copii la chestionarul lor. Stima de sine crește foarte mult. Copiii sunt foarte motivați și știu că au făcut o faptă bună și schimbă lumea în bine.
Kidiboții clasei I C câștigă puncte pe platformă, nu doar rezolvând și creând quizzuri, ci și provocând colegii din echipă să le rezolve quizurile, să-și testeze cunoștințele, să citească mai mult, dar și să se facă cunoscuți prin quizurile create!
Ca și profesor pot urmări, în fiecare zi ce și câte quizuri rezolvă elevii, punctajul obținut,  rapoartele de activitate Kidibot, informații despre cum evoluează elevii, statistica bătăliilor inițiate de mine, gradul de completare. Mărturisesc că sunt foarte fericită când elevii mei răspund provocărilor și bătăliilor inițiate de mine pe Kidibot. Astfel, într-un anumit interval de timp elevii au de rezolvat un număr de quizuri. Rezolvându-le vor obține punctajul stabilit de profesor. Totodată și părinții pot urmări progresele copiilor.
FELICIT KIDIBOȚII CLASEI I C pentru activitatea lor pe KIDIBOT!
Felicitări pentru că ați înțeles că puteți fi competitivi cu voi înșivă, în primul rând, apoi cu ceilalți Kidiboți!
Felicit Kidiboții clasei I C pentru că, prin activitatea lor, au contribuit ca în topul localităților, Oradea să fie pe locul 14, cu 429.439 de puncte. Sunt mândră că elevii mei sunt pe primele cinci locuri:
Locul I AstronomulRapid38 - Mihai Bulc - 71.258 de puncte;
Locul II - IleanaCosanzeanaRapid1- Popovici-Muț Ana Maria - 35.681 de puncte;
Locul III - AlergatoareaRapida94 - Ioana Puștea - 27.452 de puncte;
Locul IV - CopilulVesel1 - Pantiș Eliza - 24.814 de puncte;
Locul V - CameleonulAerian19 - Anabella Buzgo - 23.540 de puncte;
Meritați să fiți aplaudați!!!
Felicitări și mulțumiri părinților voștri!
Prof. Simona Bunta
P.S. Aici, se pot urmări tragerile la sorți cu premiile câștigate în lunile aprilie și mai.
https://www.youtube.com/watch?v=Oz3FsUF7FaE
https://www.youtube.com/watch?v=QhyFA31c6KA
 
Felicitări, doamnă profesor!
Felicitări, dragi copii!
Și noi ne-am bucurat când v-am descoperit pe platforma educațională online Kidibot. Am spus-o în articolul anterior! Iar acum, doamna profesor Simona Bunta (minunata voastră doamnă învățătoare) a punctat foarte frumos povestea voastră, care este una de succes, pentru că voi sunteți niște copii minunați, de succes, prin munca și realizările voastre în confruntarea națională (Am aflat că sunteți în competiție cu colegi și prieteni din peste 3.700 de școli din România, respectiv din peste 16.100 de clase.)! Voi ați plasat și impus Oradea pe această platformă, pe harta României, urcând-o pe locul 14, iar clasa voastră (I C) și școala voastră (,,Nicolae Bălcescu") pe locul IX, respectiv X.
Felicitări, Mihai, Ana Maria, Ioana, Eliza și Anabella pentru primele cinci locuri cucerite! Meritați aplauze, felicitări și aprecieri la superlativ pentru ceea ce sunteți și ne-ați demonstrat că puteți face pentru voi și pentru echipă (clasa voastră, școala voastră și municipiul nostru) în frumoasa competiție a învățării online, a cunoașterii și a dezvoltării de sine!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Clasa I C de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea e pe platforma educaţională online Kidibot.

Trimite email
sâmbătă, 21 decembrie 2024, 16:18:33 Ora standard a Europei de Est