Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Campania gratuități: 15.07. - 30.09.2020

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Pentru a veni în întâmpinarea industriei de turism, care se confruntă acum cu provocări fără precedent datorită pandemiei COVID-19, Visit Oradea (APTOR), cu suportul Muzeului Orașului Oradea, Muzeului Țării Crișurilor și al Oradea Heritage, oferă tuturor turiștilor care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, pentru minimum două nopți, consecutiv, următoarele beneficii:

1.Gratuitate la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea - Complex cultural, precum și la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage: Muzeul Orașului Oradea - Cetatea Oradea; Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea; Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor"; Sinagoga Neologă Sion; Muzeul ArtNouveau din Casa Darvas La-Roche (începând cu inaugurarea sa preconizată pentru august 2020); Muzeul Țării Crișurilor; Muzeul Memorial Aurel Lazăr; Muzeul Memorial Ady Endre; Muzeul Memorial Iosif Vulcan.
Dorim să le mulțumim echipelor de la Muzeul Orașului Oradea, Muzeul Țării Crișurilor și Oradea Heritage pentru parteneriatul în acest proiect.
2.Transport gratuit pentru 48 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL), contravaloarea biletelor de călătorie fiind suportată de Visit Oradea.
Pentru a eficientiza înregistrarea acestor gratuități și pentru comunicarea directă cu muzeele și serverele OTL, Visit Oradea, în parteneriat cu Oradea Tech Hub, a creat o aplicație online - oradealifenouveau.ro, care poate fi folosită de toate unitățile de cazare din oraș. Le mulțumim cu această ocazie celor de la Tech Hub pentru profesionalism și promptitudine, precum și pentru dezvoltarea aplicației pro bono.
Notă: Unitățile de cazare pot integra aceste gratuități în campanii proprii de promovare și de vânzare, în pachete cu cazare și alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turiștii pot beneficia de aceste gratuități doar dacă vor fi înregistrați în aplicația oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.
Aplicația oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unitățile de cazare, muzee și serverele OTL: Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turiști, fără ca turiștii să aibă de a face cu aplicația. Astfel, unitățile de cazare vor înregistra turiștii care doresc să se bucure de aceste gratuități, în aplicație. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conține codul unic pentru gratuități și pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. Pe baza acestui cod turistul va putea obține acces gratuit la muzee. Personalul de la muzee va verifica în aceeași aplicație valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată și nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.
În ceea ce privește gratuitatea de 48 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.
Mai mult de atât, aplicația creată oferă tuturor utilizatorilor (fie că vorbim de muzee, unități de cazare sau administrator - Visit Oradea) posibilitatea de a realiza statistici, precum numărul de turiști care au apelat la gratuități, țara sau orașul de proveniență, secțiile muzeale cele mai vizitate. Aplicația este gratuită și respectă normele GDPR în vigoare.
Condiții obligatorii pentru obținerea gratuităților
*Ședere de minimum două nopți, consecutiv (nu se iau în considerare nopți cumulate din perioade diferite, ale aceluiași turist).
*Ședere la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).
*Gratuitatea este oferită pentru fiecare turist în parte, așadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toți cei trei se vor bucura de gratuități.
Perioada campanie gratuități este 15.07.2020 - 30.09.2020.
Până la acest moment, 11 (unsprezece) din cele 32 de unități de cazare clasificate din Oradea și-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie. Prin urmare, îi invităm și pe reprezentanții celorlalte unități care doresc să se înscrie în proiect, să ne contacteze pe adresa de email: turism@oradea.ro sau la nr. de telefon: +40.359. 807.907, de luni - vineri, între orele 8.00 - 16.00.
Mihai Jurca

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:09:25 Ora de vară a Europei de Est