Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noul stadion de fotbal va fi nucleul unui complex sportiv şi de agrement, dotat la standarde internaționale

Viceprimarul Mircea Mălan

Noul stadion de fotbal va fi nucleul unui complex sportiv şi de agrement, dotat la standarde internaționale

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat în cadrul conferinței de presă de joi, 16 iulie 2020, o variantă a studiului de fezabilitate - un concept privind realizarea unui complex sportiv și de agrement, multifuncțional în perimetrul delimitat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" și Grădina Zoologică, complex care să permită desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și care să joace rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit în acest context şi despre proiectul noului stadion, anunţat anterior şi de primarul Ilie Bolojan, care va face parte din complexul sportiv preconizat. „Se va construi un stadion cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi dotat cu tribune, cu parcări, cu un complex SPA. Totodată, acest proiect presupune și construirea unui bazin de înot didactic și a două săli de sport noi, realizarea de spații de alimentație publică, amenajarea unui restaurant. Acest proiect complex va răspunde însă și nevoilor Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul", Colegiului Economic ,,Partenie Cosma" și Universității Oradea, ai căror elevi și studenți vor avea posibilitatea de a-și desfășura orele de sport și de studiu în această bază sportivă modernă", a detaliat viceprimarul Mircea Mălan.
Refacerea Bazei Sportive Tineretului se va face prin construirea unui stadion pentru atletism dotat cu 8 piste de alergare, care să corespundă standardelor naționale și internaționale. Acest stadion va avea și tribune, și piste aferente de încălzire.
Studiul de fezabilitate aflat încă în lucru are în vedere și crearea a două accese peste pârâul Peța, care să facă legătura între complexul sportiv și viitoarea sală polivalentă.
Proiectul ia în calcul şi posibilitatea mutării Grădinii Zoologice de pe actualul amplasament, caz în care terenul existent, cu vegetație cu tot, se va integra în acest proiect de amenajare a complexului sportiv.
Administrația locală dorește realizarea acestui proiect prin Compania Națională de Investiții, iar realizarea lui ar putea dura cca 3 ani.
Un prim pas în realizarea acestui proiect îl constituie soluționarea din punct de vedere juridic a proprietății terenurilor afectate de investiție. În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se solicită trecerea din domeniul public al județului Bihor în domeniul public al Municipiului Oradea a cotei părți de 58.716 mp din terenul cu nr. cadastral 194964, situat în Oradea, în zona str. Armatei Române nr. 1A.
„Acest proiect se realizează pe terenuri care aparțin Consiliului Județean Bihor și Ministerului Educației. Mulțumesc, pe această cale, Consiliului Județean pentru colaborare și pentru susținerea acestui proiect", a precizat viceprimarul Mircea Mălan. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:07 Ora de vară a Europei de Est