Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea

Cu o suprafaţă de peste 7 hectare,

Grădina urbană Nufărul va fi cel mai mare parc din Oradea

Viceprimarul Mircea Mălan a anunțat joi, 16 iulie 2020, că în următoarea ședință a Consiliului Local se va supune aprobării proiectul de hotărâre privind amenajarea Grădinii urbane Nufărul, o zonă verde care se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează orașul.

Studiul de fezabilitate privind amenajarea unei grădini botanice urbane a fost finalizat, aceasta urmând să fie realizată pe o suprafață de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus. În prezent, pe acest amplasament se găseşte un teren degradat, ce urmează să fie preluat de Primăria Oradea.
„Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiașului existent care face legătura cu Peța. Pe cele 7,6 hectare se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea - Facultatea de Biologie, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.
Totodată, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un Orășel al Copiilor.
Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, se va crea o zonă verde de 15 ha, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri etc.
Urmează ca în prima ședință a Consiliului Local, să fie aprobați indicatorii tehnico-economici specifici proiectului, după care se va trece la organizarea licitației pentru serviciile de proiectare. „Până la sfârșitul anului vom depune documentele pentru finanțarea acestuia din fonduri europene, în exercițiul financiar care începe anul viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:12 Ora de vară a Europei de Est