Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Despre rezultatele campaniei Solidaritate Bihor Covid 19

Fundația Comunitară Oradea

Despre rezultatele campaniei Solidaritate Bihor Covid 19

La mijlocul lunii martie 2020, Fundația Comunitară Oradea a pornit campania de strângere de fonduri Solidaritate Bihor Covid19, cu gândul să ajute comunitatea bihoreană să traverseze cât mai bine era lui Covid-19.

Tot atunci, datorită incredibilei forțe a donatorilor generoși, am putut lansa rapid primele comenzi pentru videolaringoscopul pentru intubații dificile Karl Storz Endoscopia, stația centrală cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale Nihon Kohden, iar mai târziu pentru trei aparate de ventilație mecanică Medtronic Puritan Bennett 980, echipamente în valoare totală de 632.072 lei.
Cu bucurie vă anunțăm că videolaringoscopul și sistemul de monitorizare semen vitale au fost livrate déjà la  Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea, secția ATI, iar cele trei aparate de ventilație urmează să ajungă în următoarea perioadă și vor fi achitate integral la sosirea în vamă.
Reamintim că datorită unei deosebite implicări a oamenilor de bine, Campania Solidaritate Bihor Covid 19 a mobilizat 1.010.365 lei. Cu ajutorul acestor donații au mai fost achiziționate și livrate:
*kituri de testare și recoltare, consumabile testare și extensii aparatură testare pooling în valoare de 240.548 lei la Spitalul Municipal Oradea;
*echipamente de protecție de unică folosință la spitalele din Aleșd, Marghita, Salonta și Beiuș, care au însumat 84.752 lei;
*10.000 de vizier medicale către unități spitalicești, medici de familie și alte instituții din Bihor, Arad, Sălaj, Satu Mare, Cluj şi Bucureşti, ca urmare a colaborării mai multor companii - RXP Advertising, Superbon, Laser Concept Design, Velineo, Zaleco, Sapient Group, Smart Distribution, Vavery Com, ClinicaMedena.
De asemenea, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Comunități Vulnerabile, inițiat de ING România și Fundația Comunitară București, am oferit finanțări în valoare de 52.900 lei cătreAsociația Centrul Creștin Betania, Asociatia Filantropia Oradea șiFundația Comunia, care au distribuit pachete cu alimente și produse de igienă persoanelor vulnerabile din Bihor. Tot pentru ajutor alimentar și protejarea celor mai vulnerabili, Fundația Comunitară Oradea a obținut din partea departamentului Direcției Social Comunitare Bihor o finanțare de 20.000 lei, prin care distribuim pe o perioadă de trei luni alimente de bază familiilor din programul Fondul de burse, dar și altor familii cu dificultăți materiale.
Mulțumim din suflet celor 663de donatori, persoane fizice, mulțumim pentru cele 3.036 de SMS-uri, mulțumim Celestica, Madrugada, Communications Media, Asociația Filantropia Oradea, ING Tech, Plexus, Faist Metalworking, ING România, Fundația Comunitară București, Asociația pentru Relații Comunitare, VPK Packaging Salonta, Xella Romania, Direcția Social Comunitară Bihor, Hitech Cool and Heat, Velineo, Cylex, Gazprom, Salex Prod Com, Hajdu Trade Group, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Mexi Web Project, Asociația Cartis for Sport, Tissoti Exim, Sema Express, Dafero, Viviene Vance, Sweet Garden, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Sindicatul ABA Crișuri, Penitenciarul Oradea, Pro Casa, Roscadent, Szantoastudio, Agromania, Emmetre real, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Soc Agricolă Agrosanto, Ferox SRL, Murvai SRL, Asociația Magicamp, Amia suflet de copil, Galeria de artă Quark, AsociațiaXterra, Grupul ,,Suntmămică, cesăfac?" Mulțumiri speciale C&A, Weblike Pro și Blackboard pentru întreaga susținere a activității noastre în această perioadă.
Fundația Comunitară Oradea nu a reținut niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor au fost suportate de Fundația Comunitară Oradea.
Claudia Abrudan,
director executiv
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:58:17 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...