Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cinstirea Sfântei Icoane a Maicii Domnului ,,Prodromița” de la Muntele Athos

În 12 iulie 2020, din nou la Delani,

Cinstirea Sfântei Icoane a Maicii Domnului ,,Prodromița” de la Muntele Athos

Întâmplarea a făcut ca astăzi (duminică, 12 iulie 2020), să participăm la Sfânta Liturghie tocmai la Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Ioan Botezătorul din Delani, județul Bihor.

E pentru a treia oară când ajungem la biserica păstorită de vrednicul părinte paroh Ionel Țoța (după cele două întâmplări anterioare, din 29 iunie 2013 și 5 iulie 2015).
De fiecare dată, am găsit o biserică tot mai strălucitoare, grație ideilor vrednicului părinte paroh Ionel Țoța, materializate prin strădania mâinilor harnice ale credincioșilor parohiei, ale celor cu suflet mare și cu dare de mână, pe care îi găsim tot mai mulți, la Sfânta Liturghie, de la an la an. Pe părinte îl admirăm pentru deschidere, sinceritate și voiciune, pentru vorba bună și vorba de duh, ceea ce-l face popular și iubit. Imaginea sa este dată de imaginea locașului sfânt în care slujește cu vrednicie și care vorbește de la sine și de la o poștă, despre strategia și înfăptuirile bunului gospodar, care sfințește locul, așa după cum am mai spus-o și în relatările anterioare, despre care am făcut vorbire, cele din 2013 și 2015.
Astăzi, 12 iulie 2020, potrivit calendarului ortodox, creștinii ortodocși au cinstit Sfânta Icoană a Maicii Domnului, cea cu dumnezeiască minune, zugrăvită, numită ,,Prodromița" de la Muntele Athos.
,,Această sfântă icoană (pe care o găsim și în Biserica din Delani - n.n.), prin dumnezeiasca iconomie, cu minune, s-a închipuit în capitala Moldovei, la Iași, în anul de la întruparea lui Dumnezeu-Cuvântul, 1863, luna iunie, 28 de zile, a cărei prăznuire, din pricina praznicului Sfinților Apostoli, ce cade a doua zi, s-a așezat în 12 zile ale lui iulie", după cum am aflat de la părintele Ionel Țoța.
Mai multe nu avem a vă spune acum, lăsăm imaginile să vorbească!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (63 de poze) în Galeria foto: Cinstirea Sfântei Icoane a Maicii Domnului ,,Prodromița” de la Muntele Athos.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:01:46 Ora de vară a Europei de Est