Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Rogerius – cartier sănătos”

Orădenii sunt invitaţi să completeze chestionarul

„Rogerius – cartier sănătos”

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat în cadrul conferinței de presă de joi, 2 iulie 2020, detalii privind „Studiul de regenerare urbană - Centrul Cartierului Rogerius, proiect Pilot Masterplan", studiu realizat de compania de arhitectură olandeză PosadMaxWan.

Cetățenii interesați de dezvoltarea Cartierului Rogerius sunt invitați să completeze chestionarul online aici https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=GpvgT9RcfkeuS9MPBVQkDwXS4GTdVW5KocjXrfCMuE9UOTVZUk1WRjBUNTk5RFNQMk43WUNRTzk5My4u. Prin completarea chestionarului „Rogerius Cartier Sănătos", aceștia vor putea să spună care sunt exact problemele cu care se confruntă în Cartierul Rogerius și care este lucrul pe care îl consideră cel mai important a fi realizat sau schimbat în acest cartier, dar pot veni și cu orice alte sugestii sau propuneri care vizează acest cartier. Chestionarul se poate completa timp de două săptămâni, de joi până la data de 16 iulie.
În perioada imediat următoare, cetățenii vor putea să completeze și fizic acest chestionar, pe care îl vor găsi la sediul asociațiilor de proprietari de care aparțin.
„Este evident că în Oradea s-au realizat foarte multe investiții în foarte multe domenii și trebuie să continuăm acum cu lucruri de detaliu, astfel încât calitatea vieții și confortul orădeanului, dar și al turistului care ne vizitează orașul să crească. În luna mai am contractat acest studiu de fezabilitate, pornind de la câteva principii de bază, respectiv faptul că avem nevoie de un spațiu verde variat, de la faptul că trebuie să ținem cont de nevoile tuturor categoriilor de vârstă și, nu în ultimul rând, trebuie să gândim urbanistic, astfel încât spațiul să poată fi accesat atât de tineri, cât și de persoanele în vârstă, dar și de cei cu diverse dizabilități", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.
Zona de studiu se situează între B-dul Dacia - str. Moldovei până la Parcul Olosig și până în zona Liceului Lucian Blaga.
Concluziile acestui studiu de regenerare se vor baza pe analiza următoarelor tematici principale:  spațiul construit - locuire, spațiul construit - facilități (economie, sănătate, învățământ etc.), spațiul public - mobilitate, spațiul public verde, mediu - calitatea aerului, apei şi a solului, nivelul de zgomot etc.
Momentan există câteva idei pentru zona centrală a Cartierului Rogerius, respectiv: intersecția str. Transilvaniei - str. Corneliu Coposu şi zona înconjurătoare, intersecția Bulevardul Dacia - str. Transilvaniei, cu accent pe complexul comercial sau zona ce include Liceul Teoretic Lucian Blaga şi Grădinița Nr. 20 şi împrejurimile acestora.
„Prin urmare, suntem în etapa în care trebuie să stabilim acea zonă cheie din Cartierul Rogerius care va fi analizată în detaliu, astfel încât după construirea unei viziuni funcționale și arhitecturale cu privire la amenajarea unei astfel de zone, lucrările să poată începe într-un viitor cât mai apropiat, zona amenajată putând fi apoi un model pentru celelalte cartiere", a completat viceprimarul Mălan.
Costurile acestui studiu sunt de 96.850 lei plus TVA, iar termenul de predare este finalul lunii august. (B.P.)
***
Link -  clipul pentru promovarea proiectului ,,Studiul de regenerare urbană – Centrul Cartierului Rogerius, proiect Pilot Masterplan” pe rețelele sociale.
Detaliile proiectului au fost prezentate de viceprimarul Mircea Malan în conferința de presă.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:00 Ora de vară a Europei de Est