Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de premiere a profesorilor care au susținut lecții la TVR

Gala TeleȘcoală

Festivitatea de premiere a profesorilor care au susținut lecții la TVR

Vineri, 3 iulie 2020, a avut loc Gala TeleȘcoală, eveniment organizat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română, eveniment dedicat cadrelor didactice care au susținut ore la emisiunea TeleȘcoală.

Gala TeleȘcoală s-a desfășurat în aer liber, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), cu participarea premierului Ludovic Orban, a consilierului prezidențial Ligia Deca, a vicepremierului Raluca Turcan, a președintelui-director general al TVR, Doina Gradea, a consilierului de stat la cancelaria primului ministru, Sorin Costreie și a rectorului USAMV și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a premiat cadrele didactice din București, iar simultan, la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș, a avut loc premierea profesorilor care au susținut ore în limba maghiară.
În deschiderea evenimentului, Monica Anisie a subliniat importanța emisiunii TeleȘcoală și că aceasta trebuie să continue.
„Știu de la voi, dragi colegi, că ați pus suflet și ați crezut în TeleȘcoală, iar proiectul nostru trebuie să continue. Această pandemie ne-a solidarizat în jurul educației și am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor noștri. Prin creativitatea de care ați dat dovadă și prin modul în care v-ați adaptat în fața camerelor de luat vederi sau în fața dispozitivelor electronice, ați ridicat meseria de cadru didactic la rang de artă, arta de a modela caractere. Se spune că un profesor își pune amprenta asupra eternității, dar el nu poate ști niciodată cât de departe poate ajunge influența lui. Așa ați procedat și dumneavoastră. V-ați pus amprenta asupra caracterelor elevilor de astăzi, adulților de mâine. Cât de departe poate ajunge influența noastră vom vedea peste ani", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, în cadrul deschiderii evenimentului.
Cadrelor didactice de la Cluj-Napoca și Târgu Mureș le-au fost decernate premiile de Irina Kovacs, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării și de Iulia Vârtic, director general în cadrul Direcției Generale Minorități - MEC. (B.C.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Festivitatea de premiere a profesorilor care au susținut lecții la TVR.

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 07:46:07 Ora de vară a Europei de Est