Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Drapelul Național - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”

26 iunie - Ziua Drapelului Național

,,Drapelul Național - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”

Vineri, 26 iunie 2020, în și de Ziua Drapelului Național, la Oradea, a avut loc un ceremonial militar pe platoul din fața Primăriei Oradea pentru cinstirea Drapelului Național.

Mai întâi, drapelul a fost binecuvântat și sfințit în cadrul unei slujbe religioase care s-a ținut, și-n acest an, ca și în anii trecuți, la Biserica cu Lună, din centrul Oradiei, cu participarea preasfințitului părinte episcop ortodox Sofronie Drincec și a unor oficialități locale și centrale, dintre care: prefectul Dumitru Țiplea, viceprimarul Florin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, deputat Florica Cherecheș, cadre militare și cetățeni.
,,...Drapelul Național, pe care te rugăm să-l binecuvintezi și să-l sfințești cu binecuvântarea Ta cea cerească, pentru ca să fie el semn de unitate, libertate și bunăvoire pentru tot poporul țării noastre, România"...
Drapelul binecuvântat și sfințit a fost dăruit de către preotul militar al Garnizoanei Oradea, Mircea Ioniță, domnului prefect Dumitru Țiplea, care, la rându-i, l-a înmânat celor patru militari ai gărzii de onoare care l-au purtat desfășurat în alai până în fața Primăriei Oradea, unde a fost înălțat pe catarg, după ce a fost salutat de oficialitățile prezente la ceremonialul militar. La ceremonie, organizată de Instituția Prefectului Județului Bihor, Garnizoana Oradea, Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei și structurile din sistemul national de apărare, au rostit alocuțiuni domnul prefect Dumitru Țiplea, care a prezentat mesajul premierului României, domnul Ludovic Orban, de Ziua Drapelului Național, respectiv Radu Românașu, cadru didactic universitar al Universității din Oradea.
,,Astăzi este Ziua Drapelului Național, simbol drag al unității și identității naționale, zi pe care o dedicăm, în esență, tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut cinste României și Tricolorului. Sunt toți acei bravi români care în trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apărarea pământului strămoșesc, sunt toți cei care în vremurile noastre contribuie la buna reputație a României, făcând-și datoria cu profesionalism și curaj în diferite teatre de operațiuni și în misiuni internaționale și toți cei ale căror performanțe în diferite domenii au făcut ca Tricolorul să fie înălțat pe cel mai înalt catarg", se spune în mesajul premierului României.
,,Drapelul Național a reprezentat, de-a lungul istoriei noastre, un simbol al libertății, al unității și demnității naționale. Istoria Tricolorului poate fi surprinsă, potrivit surselor documentare, și în timpul domniei lui Mihai Viteazul...", a precizat lector univ. dr. Radu Românașu. ,,Dar primul care a așezat Tricolorul pe un steag, unul de luptă, a fost domnul Tudor Vladimirescu, în memorabilul an 1821", a mai spus istoricul orădean Radu Românașu.
Lăsăm pozele să spună mai mult(e) în graiul lor sugestiv.
Ovidiu DanVedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Drapelul Național  - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:09:25 Ora de vară a Europei de Est