Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Artiști pentru Crucea Roșie Română

,,Frumusețea salvează lumea”

Artiști pentru Crucea Roșie Română

,,Frumusețea salvează lumea" - Licitația de artă contemporană și postbelică, inclusiv o secțiune caritabilă dedicată Crucii Roșii Române
Joi, 2 iulie 2020, ora 19.30
Online Only - www.artmark.ro

Într-o perioadă de grea încercare pentru omenire, arta a dovedit de-a lungul timpului că se comportă ca un salvator și un important pilon în susținerea unor cauze nobile. Arta contemporană ne dă curaj, prin panoul variat de abordări simbolice ale vieții contemporane sau prin explorarea unor subiecte sensibile la nivel mondial, devenind, astfel un jucător de excepție în viața comunitară.
24 de artiști reprezentativi ai artei contemporane românești și-au donat propriile creații și s-au unit în jurul cauzei caritabile lansată de Societatea Națională de Crucea Roșie Română pentru a sprijini programele lansate în contextul crizei epidemiologice. Între aceștia se numără: Șerban Savu, care semnează o lucrare reprezentativă pentru actuala perioadă - „Patrula" și care pornește în licitație de la 6.000 de euro; Marius Bercea este prezent cu una dintre cele mai valoroase lucrări în cadrul evenimentului - „After Dinner Critique", cu un preț de pornire de 9.000 de euro, iar Ioan Sbârciu impresionează cu „Don Quijote" care va începe în licitație de la prețul de 6.000 de euro. Acestora li se alătură Felix Aftene, Mircea Cantor, Dana și Ștefan Maitec sau Andrei Gamarț, care au dat dovadă de responsabilitate, bunătate și solidaritate, dovedind aserțiunea Frumusețea va salva lumea.
Cele 24 de opere care vor sprijini cauza nobilă sunt completate de două lucrări de mari dimensiuni semnate de unul dintre cei mai importanți și valoroși pictori români contemporani - Ștefan Câlția. Artistul ne oferă un „Spectacol" contemporan care pornește în licitație pentru 20.000 de euro și o capodoperă semnată în anul 2001 - „Ianus pe apă" și care este estimată pentru 20.000-35.000 de euro. O prezență notabilă este și cea a lui Constantin Piliuță cu 7 lucrări - cele mai valoroase fiind  „Toamnă la Breaza", „Păpădii" şi „Peisaj de vară", având prețuri de pornire între 1.500 și 3.500 de euro.
Arta contemporană se aliniază cu solidaritatea în jurul unei cauze nobile, online, de această dată, pe 2 iulie, pe platforma Artmark Live și pe Digi24, partener care susține acțiunea caritabilă, pentru îndeplinirea obiectivului de a susține pilonii indispensabili omenirii.
Alina Panico

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:27:06 Ora de vară a Europei de Est