Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ORADEA - în topul celor mai sigure destinații europene în 2020

Clip de prezentare a măsurilor de protecție pentru angajații industriei și turiști

ORADEA - în topul celor mai sigure destinații europene în 2020

Pandemia COVID-19 a atras după sine o criză financiară fără precedent în domeniul turismului.

Întreaga industrie mondială a turismului a fost grav afectată, estimându-se, în cel mai favorabil scenariu, că piața turismului va reveni la valorile de dinainte de criza COVID-19, cel mai devreme în 2023.
În acest context fără precedent, activitatea Organizației de Management al Destinației - Oradea (Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, APTOR) a fost canalizată spre măsuri de susținere a industriei locale de ospitalitate și atragerea de turiști români în lunile viitoare, post pandemie, printr-o serie de măsuri care au ca obiectiv general reluarea fluxurilor turistice și atenuarea impactului pandemiei SARS COV 2 la nivelul industriei ospitalității din Oradea.
Măsuri de sprijin pentru agențiile de turism
Oferirea unui sprijin financiar direct agențiilor de turism și tour-operatoare pentru fiecare turist cazat minim 2 nopți consecutive în Oradea. Bonusul oferit este de: 3 lei pentru fiecare turist cazat minim 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 1 stea, 1 margaretă și 1 floare;  4 lei pentru fiecare turist cazat minim 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 2 stele, 2 margarete și 2 flori; 6 lei pentru fiecare turist cazat minim 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 3 stele, 3 margarete și 3 flori; 9 lei pentru cazarea de minim 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 4 stele.
ORADEA este oficial în topul celor mai sigure destinații europene
Din data de 11 iunie 2020, orașul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinații europene ale anului, de către Asociația European Best Destinations.
European Best Destinations este o cunoscută platformă care promovează cultura și turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociații de turism din Europa și EDEN Network, oferind turiștilor de pretutindeni o cât mai bună înțelegere a bogăției patrimoniului, diversității și calității destinațiilor europene.
Platforma joacă un rol important în promovarea Europei ca destinația turistică nr. 1 în lume, devenind în timp locul de întâlnire al marilor birouril de turism și al turiștilor care doresc să exploreze continentul.
Totodată, platforma conduce cele mai reprezentative competiții din sectorul turismului european, colaborând cu Comisia Europeană în vederea promovării turismului sustenabil.
Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinații europene îl reprezintă măsurile de prevenție a răspândirii infecției cu COVID-19 luate la nivelul orașului, cum ar fi: desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deservește exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus; testele real time PCR și cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus;  dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranță și proceduri de urmat în situații de urgență, pentru unitățile HoReCa; instituirea unor măsuri de siguranță și prevenție în mijloacele de transport public și instituțiile publice; sau asigurarea de măști pentru locuitori și termometre contactless pentru companii, la preț de achiziție.
,,După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătorești din nou și să-ți schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Orașul se numără printre cele mai sigure dar deopotrivă frumoase - destinații europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorități, Oradea devenind astfel una din destinațiile europene puțin afectate de noul coronavirus.
Totodată, industria HoReCa urmează recomandările și protocolul inițiat la nivel local de către autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, întâmpinând clienții în cele mai bune condiții de igienă" (European Best Destinations).
Ne face o mare onoare faptul că unul din cele mai mari proiecte de promovare turistică din Europa a pus Oradea pe harta destinațiilor europene sigure în 2020 și ne bucurăm că astfel, milioane de călători din întreaga lume vor avea acces la informații despre bogăția culturală și patrimoniul orașului nostru.
 „Oradea este și una din cele mai frumoase destinații de pe continent și de altfel, o destinație ideală pentru slow, stress-free tourism" (European Best Destinations).
Odată cu includerea orașului Oradea în topul destinațiilor europene sigure în 2020, reprezentanții European Best Destinations au selectat Oradea și în vederea promovării în secțiunile: destinație de city-break, destinație medievală și destinație culturală.
Clip de prezentare a măsurilor de protecție pentru angajații industriei și turiști
 Contextul actual atrage în sectorul turistic și o serie de întrebări și neclarități în rândul turiștilor, referitoare la măsurile de protecție în vigoare, proceduri stabilite la nivel local și posibilitățile de vizitare pe care le oferă o destinație turistică.
Dorim să venim în întâmpinarea lor și le răspundem acestor întrebări, prezentând toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, măsuri în vigoare pentru angajații industriei, locuitorii orașului și pentru turiștii care ne vizitează - prin intermediul unui clip video.
Totodată, acest clip este și o prezentare vizuală a certificării primite de la Asociația European Best Destinations, care plasează Oradea în topul celor mai sigure destinații turistice europene în anul 2020.
Video-ul se poate descărca din email în limba română, urmând ca săptămâna aceasta să fie disponibil și în limbile engleză și maghiară.
Echipa Visit Oradea (APTOR) lucrează în continuare la dezvoltarea unui set de beneficii pentru turiștii care ne vor vizita până la sfârșitul sezonului estival (incluziv în luna septembrie 2020), cât și la măsuri care să crească accesibilitatea aeriană a destinației. Pe măsură ce acestea vor fi finalizate sau confirmate vi le vom aduce la cunoștință.
ttps://bit.ly/2N1cPZK.
Mihai Jurca,
director executiv
Visit Oradea - APTOR

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:32 Ora de vară a Europei de Est