Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dublu eveniment, marți, de Dragobete

Asociația Studenților Francofoni (A.E.F.) Oradea

Dublu eveniment, marți, de Dragobete

De Dragobete, studenții francofoni orădeni s-au îmbrăcat în roșu, culoarea iubirii, culoarea comună a drapelor României și Franței, așa după cum ne-a prevenit Cristina-Maria Fărcuț, cu o zi înainte..

 De fapt, culoarea roșie a fost și tema expoziției pe care le-au propus-o studenții francofoni elevilor Liceului de Artă din Oradea, partenerii lor în acest proiect, iar aceștia s-au conformat, realizând adevărate nestemate artistice.
 Pentru dublul eveniment de ieri (marți, 24 februarie 2009), sărbătorirea Dragobetelui și a trei ani de la înființarea A.E.F Oradea (de către Gabriela, Cristina și Ștefan), Asociația Studenților Francofoni a pus la cale vernisajul expoziției intitulate "Roșu/Rouge", realizate cu concursul elevilor de la Liceul de Artă, coordonați de un colectiv de profesori de specialitate, în frunte cu distinsa profesoară Doina Tătar.
 Expoziția celor peste o sută de lucrări de pictură, foto, grafică, sculptură, ceramică și instalații a fost amenajată la sediul Teatrului de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, oferind publicului un adevărat spectacol de lumină și culoare, începând de jos, de la intrare...
 Criticul de artă Ramona Novicov avea să vorbească la superlativ, atât despre lucrările expuse, cât și despre școala în sine (Liceul de Artă) – „un liceu de ținută, cu elevi inimoși, talentați și doritori să se afirme”. Din cele peste100 de lucrări, 23 au fost premiate cu ajutorul sponsorilor (Carrefour Lotus Oradea, Utopium, Clubul Rotaract, Teatrul de Stat Oradea, Teatrul "Arcadia" și Asociația Studenților Francofoni Oradea). Diplomele au fost înmânate de „starostele” dascălilor artiști, prof. Doina Tătar. Primele diplome i-au vizat pe coordonatorii lucrărilor, profesorii liceenilor artiști: Maria David, Iulian Anghel, Dorin Damaschin, Muranyi Eva, Muranyi Mihaly, Alina Nealcoș, Racz Eliza, Racz Ervin, Anca Maghiar, Andrea Botan, Olna Gaiger, Nada Panait și Doina Tătar.
 Îmbrățișări gratuite pe pietonală
 Membrii trupei de teatru IN PRO (trupă coordonată de Dan Andrei, student al Facultății de Muzică, specializarea actorie, Adrian Moraru - regizor, Richard Balint - actor, Cristina Fărcuț – asistent) au ieșit ieri la rampă, pe pietonală (pe strada Republicii, zona pietonală), după ora 16.00, pentru a îmbrățișa trecătorii cu ocazia sărbătoririi Dragobetelui. Ei au purtat cartoane prin care au avertizat trecătorii, chiar dacă le-au și comunicat intenția. Nu de puține ori, însă, gestul lor sincer și fierbinte nu a fost bine primit. În general, au fost refuzați de adulți, dar și de unii tineri, ba chiar și de copii (de vârsta lor), un lucru parcă nefiresc și de neînțeles.
După ora 17.00, membrii trupei, în frunte cu Dan Andrei, au venit să sărbătorească Dragobetele la „Arcadia”, într-o atmosferă fierbinte, dominată de roșu, de tineri îndrăgostiți de artă și frumos! (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublu eveniment, marți, de Dragobete.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:17 Ora de vară a Europei de Est