Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Seminarul campaniei de prevenire a consumului de alcool la locul de muncă

În cadrul campaniei Pune cărțile pe masă,

Seminarul campaniei de prevenire a consumului de alcool la locul de muncă

Joi, 12 februarie 2009, la sediul AJOFM din Oradea, a avut loc lansarea campaniei "Pune cărțile pe masă", pentru conștientizarea riscului consumului de alcool la locul de muncă, iar luni (23 februarie), Agenția națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor a organizat la sediul Facultății de Medicină și Farmacie, un seminar pe această temă, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, precum și Agenția națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 Așa după cum a subliniat chestor dr. Gheorghe Chereji, șeful Centrului regional Oradea, “obiectivul general al campaniei îl reprezintă conștientizarea populației implicate într-o formă legală de muncă asupra efectelor consumului de alcool, iar printre obiectivele specifice ale campaniei se regăsesc creșterea gradului de conștientizare a populației implicate într-o formă legală de muncă asupra efectelor consumului de alcool și inițierea unei modificări a atitudinii generale față de consumul de alcool și riscul implicat de acest consum”.
Alături de șeful Centrului regional, la masa prezidiului, au luat loc, în calitate de moderatori, conf. univ. dr. Gabriel Mihalache, șeful Serviciului de Medicină Legală Bihor și conf. univ. dr. Horia Ardelean, șef secție în cadrul Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Oradea.
 Specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor și Facultatea de Medicină și Farmacie au prezentat, în power point, rezultate ale unor studii făcute și ale unor chestionare aplicate în legătură cu tema campaniei.
 Problemele sociale  - pe primul loc!
 Ing. Liviu Lupea, inspector șef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Bihor s-a referit la problemele cu care se confruntă agenții economici prin prisma efectelor pe care le are consumul de alcool asupra productivității muncii și rezultatelor economico-financiare. Inginerul șef a făcut trimitere atât la Decretul 400, abrogat în 2006, cât și la noul document unitar nr. 319, care nu aduce nimic în loc, o lege generală de structură care este departe de ceea ce a însemnat Decretul 400, iar efectele sale triste se văd și se simt. În aceeași notă deloc optimistă și îmbucurătoare, a vorbit și directorul executiv adjunct AJOFM, Daciana Nica. Dumneai a subliniat faptul că pe primul loc în cadrul celor peste 9.000 de persoane înscrise pentru a obține un ajutor de șomaj se situează persoanele cu probleme sociale, care s-au văzut nevoite să apeleze la cei 4 milioane, după ce ei câștigaseră 10 sau 20 de milioane, și având acasă de întreținut o familie cu doi-trei copii... (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Seminarul campaniei de prevenire a consumului de alcool la locul de muncă.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:58 Ora de vară a Europei de Est