Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal se redeschide pentru vizitare!

Din 22 mai 2020

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal se redeschide pentru vizitare!

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm publicul că, din 22 mai 2020, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeele Memoriale ,,Aurel Lazăr", ,,Iosif Vulcan" și ,,Ady Endre", precum și Peștera de la Vadu Crișului se vor redeschide pentru vizitare.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au urmărit online, pe facebook și pe site-ul instituției noastre, rămînînd astfel alături de noi în această perioadă grea pentru toată lumea. Expozițiile virtuale rămîn în continuare la dispoziția publicului, însă pentru cei care vor dori să vină la sediile noastre, conducerea Muzeului Țării Crișurilor face cunoscute următoarele reguli de vizitare și măsuri de protecție impuse de situația actuală și care vor fi valabile pentru toate obiectivele aflate în subordine: programele de vizitare rămîn aceleași; pentru toți doritorii să vină la muzeu purtarea măștii de protecție în interior este obligatorie, de aceea rugăm publicul să fie pregătit în acest sens; la intrare se va lua în mod obligatoriu temperatura fiecărui vizitator, accesul în instituție fiind posibil doar dacă aceasta nu depășește 37,3; persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) nu li se permite accesul în instituție; la intrare vor exista dispensere cu soluții dezinfectante pentru mîini, precum și covorașe cu dezinfectant pentru încălțăminte, folosirea acestora fiind obligatorie; numărul maxim de persoane pe fiecare circuit de la Muzeul Țării Crișurilor va fi de 15 persoane, pentru a putea păstra distanțarea socială; la muzeele memoriale și la Peștera de la Vadu Crișului vor avea acces, pentru vizită, grupuri de 10 persoane; la casa de bilete este permis accesul unei singure persoane; în timpul vizitelor se va păstra distanța socială obligatorie de 1,5 m; vizita unui grup va dura cca. 30 de minute; în caz de programare, vă rugăm să respectați ora stabilită pentru a nu perturba ritmul de vizitare al altor grupuri; persoanele care vin în vizită la muzeu în mod individual vor fi organizate astfel încît se să respecte regulile existente; cu privire la ghidajul grupurilor, în această fază a pandemiei nu este posibil.
La Muzeul Țării Crișurilor vor exista trei circuite pentru vizitare: Vivariul, Secția de Artă (parter: expoziția Que Viva Picasso, etaj: Artişti plastici orădeni din perioada interbelică) și expozițiile din sălile de la etajul I al corpului principal de clădire: Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019 și Obiecte restaurate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor.
Publicul este rugat să respecte indicațiile personalului muzeului și traseele de vizitare.
Notă: Cele anunțate mai sus pot suferi modificări în funcție de viitoarele măsuri ale Guvernului, ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență și ale Ministerului Culturii!
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag! (A.C.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:54 Ora de vară a Europei de Est