Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programul ,,Școala altfel” la Liceul de Arte din Oradea

În perioada 30.03 - 3.04.2020

Programul ,,Școala altfel” la Liceul de Arte din Oradea

La nivelul fiecărei clase, cadrele didactice și profesorii diriginți au parcurs toate etapele necesare elaborării și realizării proiectului activităților cuprinse în săptămâna ,,Școala altfel".

Elevii au fost consultați în prealabil de către profesori/ diriginți pentru o organizare cât mai bună și eficientă. Toate activitățile s-au desfășurat în mediul online (pe grupurile claselor de pe whatsapp sau facebook), acestea fiind realizate individual sau pe grupe, în unele situații chiar cu participarea/ implicarea părinților.   La nivelul întregii unități de învățământ, activitățile cuprinse în programul ,,Școala altfel" s-au desfășurat în unitatea noastră în perioada 30.03 - 3.04.2020. Propunerile de activitate, tipurile de activități și modalitățile de organizare au fost dezbătute în Consiliul Profesoral și apoi au fost aprobate de Consiliul de Administrație, respectându-se metodologia de desfășurare a programului ,,Școala altfel". Conducerea unității a asigurat informarea promptă a cadrelor didactice și monitorizarea întregii activități prin mijloacele online (grupuri whatsapp ale diriginților, ale comisiilor metodice, ale părinților și grupul de facebook al cadrelor didactice).
La nivel de ciclu de învățământ (învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial, liceal), activitățile desfășurate au fost selectate în funcție de ciclul de învățământ, de profilul psihologic al vârstei, de gradul de implicare a elevilor și a părinților, precum și de specificul preocupărilor elevilor (specialitatea clasei).
Astfel, au fost proiectate/realizate activități de educaţie pentru sănătate şi nutriţională (10), educaţie ecologică (10), educaţie pentru cetăţenie democratică şi drepturile omului (14), educaţie economică şi antreprenorială (3), educație pentru artă (161), dezvoltare personală (57), excursii/vizite virtuale (29), lectură, teatru de păpuși etc (35)...
Programul a fost promovat în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice prin intermediul grupurilor online (whatsapp, facebook, aplicația Zoom) ale elevilor, părinților și cadrelor didactice.
Documentează-ți carantina
,,Documentează-ți aceste zile petrecute acasă, documenteză-ți istoria" este un ,,documentar" realizat de 220 de elevi împreună cu părinți și 14 cadre didactice care au creat filmări video, înregistrări audio, poze, lucrări de arte vizuale, desene, poezii, diferite texte literare sau nonliterare, etc care prezintă viața elevilor în această perioadă de izolare. Pentru realizarea activității s-a lucrat manual sau cu ajutorul calculatorului.
Motto-ul activității: ,,Istoria trăiește, istoria suntem noi" (Matt Haig)
S-a înființat un grup închis cu cei care s-au implicat în acest proiect, unde au fost postate toate lucrările trimise de elevi și profesori. Părinții au fost implicați în mod direct prin elaborarea filmărilor, pregătirea materialelor postate".
Am spicuit din Raportul înaintat Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Felicitări,artiștilor! (Ovi D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:21 Ora de vară a Europei de Est