Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

ȘCOALA IT lansează cursuri online de robotică gratuite în contextul școlilor închise

Program educațional IT 100% românesc

ȘCOALA IT lansează cursuri online de robotică gratuite în contextul școlilor închise

Cursuri de robotică și programare pentru copii Parteneri digitali: F64 și Lenovo

București, România (14 aprilie 2020) - ȘCOALA IT, program educațional IT 100% românesc, cu peste 11 ani de experiență de predare, a lansat cursurile online într-un sistem gratuit, ca suport pentru toți cei care stau în aceste momente acasă.
În această perioadă în care copiii nu merg la școală și sunt nevoiți să învețe de acasă, să se conecteze online la clase digitale și să își încarce temele în cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodată.
Astfel, în parteneriat cu F64 și Lenovo, pe www.scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotică și programare, experimente distractive și proiecte educaționale, dar și provocări pentru acasă, proiecte pentru copii și părinți. Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute. De asemenea, nu va fi necesară autentificarea la o anumită oră, căci sesiunile vor putea fi accesate oricând și de oricâte ori se dorește, utilizatorii având acces la întreaga galerie video.
Îmbunătățirea educației, a modului de predare și a procesului de învățare cu ajutorul tehnologiei reprezintă un subiect dezbătut intens în societatea românească actuală. De-a lungul ultimului deceniu, a devenit clar că tehnica de calcul reprezintă o parte integrată a vieții contemporane, iar utilizarea ei în mod corect poate aduce beneficii uriașe - atât individului, cât și societății. Mai puțin dezbătută a fost însă necesitatea unei educații pe tema tehnologiei, al cărei rol este acela de a asigura publicului cunoștințele necesare în vederea unei utilizări corespunzătoare. Așa a luat naștere ȘCOALA IT, care de peste 11 ani oferă cursuri de tehnologie, robotică și programare pentru grădiniță și școală, dar și intervenții săptămânale la RADIO ITSY BITSY. În fiecare moment, în programul ȘCOALA IT sunt înscriși aproximativ 500 de elevi, activitatea desfășurându-se în 28 grădinițe și școli din București, precum și la Muzeul Național Grigore Antipa.
,,Încercăm să ajutăm elevii în această perioadă și ne dorim să putem face asta atât timp cât școlile sunt închise, iar copiii sunt acasă, până când intrăm în normalitatea pe care o cunoșteam. Nu a fost o decizie ușoară, dat fiind că volumul de muncă în această situație este unul foarte mare, iar cursurile sunt oferite gratuit. Însă ne dorim să ajutăm și noi cât mai mult și să trecem mai ușor peste această perioadă. Materialele sunt noi, filmate chiar în zilele curente, acasă. Vom încărca în fiecare zi câte un clip video pentru grupa 5-7 ani și unul pentru grupa 7-13 ani, de luni până vineri. Sper ca inițiativa să îi ajute pe copiii care stau acasă, fie învățând lucruri noi, fie distrându-se în familie cu ajutorul ideilor noastre. Suntem sprijiniți în această activitate și de către F64 și Lenovo, prin soluția proiectată pentru școală: clasa mobilă, care ni s-au alăturat în acest minunat proiect", a spus Cristian Lăcraru, fondatorul programului ȘCOALA IT.
Despre ȘCOALA IT
Lansat în anul 2009, platforma educațională ȘCOALA IT este construită în urma propriilor cercetări de piață, realizate în fiecare an, alături de partenerul RADIO ITSY BITSY, ținând astfel cont de evoluția tehnologiei, accesul copiilor, vârstă, nevoi, interese și așteptări. În prezent, aproximativ 500 elevi noi intră în fiecare an în acest program, care asigură lunar 130 de ore de predare în 28 de grădinițe și școli de renume din București. În acest moment platforma educațională SCOALA IT oferă cursuri de tehnologie.
Mai multe informații sunt disponibile pe https://www.scoalait.ro.
Monica Muscă

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:24:39 Ora standard a Europei de Est