Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mobilitatea de la Oradea

Proiectul ERASMUS+ la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir”, Oradea

Mobilitatea de la Oradea

Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir"din Oradea este partener în Proiectul ERASMUS+ KA229 „Environmental Awareness, proiect de parteneriat strategic între școli din Italia, Turcia, Polonia şi Spania.

Activitățile acestui proiect, care se vor derula în perioada 2019-2021, urmăresc să ofere elevilor deprinderi care să îi înveţe importanţa protejării mediului înconjurător precum şi mijloace şi tehnici de protejare a mediului.
În perioada 2-6 martie 2020, a avut loc cea de a doua întâlnire transnațională de proiect,  școala gazdă fiind Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir".
La această reuniune au participat, din partea Școlii Gimnaziale ,,Dimitrie Cantemir", Oradea, doamna profesor doctor, Viorica Popa, în calitate de director al şcolii şi coordonator de proiect și membrii în echipa de proiect,  prof. de limba engleză Anne-Mari Sălăgean, prof. de biologie Mihaela Andrei, prof. Dana Pece și prof. Florina Bărcan.
Agenda de lucru a celei de a doua întâlniri a cuprins, în prima zi, sosirea și întâmpinarea partenerilor de proiect la sediul Primăriei Municipiului Oradea, unde oaspeții au avut ocazia să se întâlnească cu domnul viceprimar Florin Birta, cu doamna purtător de cuvânt a Primăriei Municipiului Oradea, Anca Grama, cu doamnele inspector, prof. Felicia Ianţa şi prof. Elena Moţoc-Chivari. Participanții au putut constata interesul crescut al autorităților locale privind problemele de mediu, iar apoi au asistat la un program artistic oferit de elevii școlii. După această întâlnire, oaspeții au fost conduși la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" pentru începerea activităților propuse în cadrul proiectului, iar după-amiază au vizitat centrul istoric al orașului: Teatrul de Stat „Regina Maria", Piaţa Unirii, Sinagoga Neologă Sion şi Cetatea Oradea. A doua zi, oaspeţii au vizitat Muzeul „Ţării Crişurilor", Biserica Militară, Universitatea Oradea,  Biserica cu Lună, iar după-amiază a avut loc activitatea cross-curriculară prezentată de ţara gazdă, România. A treia zi a fost rândul Poloniei să îşi prezinte activitatea. După aceasta, întregul grup s-a îndreptat spre Chişcău pentru a vizita Peştera Urşilor, musafirii rămânând profund impresionaţi. A patra zi s-a realizat o vizită în Băile Felix, iar după-amiaza au prezentat activitățile din proiect Turcia, Spania și România. În ultima zi, musafirii au vizitat Grădinița cu Program Prelungit Nr. 24, structură a unității noastre, unde preșcolarii au prezentat un frumos program artistic; a avut loc apoi evaluarea mobilității, festivitatea de înmânare a certificatelor şi masa festivă dedicată Zilei de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii.
Prin participarea la această mobilitate, au fost create condițiile unei viitoare excelente colaborări între instituțiile partenere, fiind împărtășite practici educaționale europene de protejare a mediului. Ca rezultat al participării, profesorii au devenit mai motivați în derularea proiectului. Profesorii și-au îmbogățit cunoștințele referitoare la alte sisteme de învățământ, au devenit mai încrezători în ei înșiși  privind comunicarea în limba engleză și și-au îmbogățit compețențele în organizarea unor evenimente internaționale. A fost o experiență inedită și de impact.
Prof. Mihaela Andrei
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Mobilitatea de la Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:07 Ora de vară a Europei de Est