Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Albă ca Zăpada

Invitație virtuală... la spectacol

Albă ca Zăpada

Trupa Arcadia își continuă activitatea dedicată copiilor, în mediul virtual, cu o serie de programe zilnice, de luni-până vineri, încununate în fiecare weekend de transmisiunea integrală a unui spectacol din arhivă. Astfel, sâmbătă, 4 aprilie 2020, cei mici sunt invitați să vizioneze „Albă ca Zăpada".

În fiecare zi de luni a săptămânii, micii spectatori au ocazia de a cunoaște mai bine actorii trupei Arcadia, în cadrul rubricii Interviul săptămânii, până în acest moment, dezvăluind amănunte din propria copilărie, Alexandru Pop și Consuela Egyed. La Povestea serii, realizată de actori chiar la ei acasă, și difuzată în fiecare marți, de la ora 19.30, cei mici au putut urmări Povestea ucenicului vrăjitor (Zentania Lupșe) și Punguța cu doi bani (Alexandru Pop). Tutorialul săptămânii a fost oferit de Igor Lungu (o sesiune de plantat semințe magice) și Armanca Zăvoianu, care i-a învățat pe copii cum să realizeze o coroniță strălucitoare. În fiecare zi de joi, este Ziua copiilor bihoreni, și primul orădean care și-a demonstrat talentul a fost Alexandru Vlad-Petruț. Joi, 2 aprilie, este rândul unei domnișoare să surprindă publicul. Îi așteptăm pe orădeni să descopere o fată foarte talentată și să o voteze, prin generoase like-uri, de la ora 11.00. Pentru că vinerea este ziua surprizelor, Igor Lungu i-a delectat pe micii spectatori cu o fabulă, iar în această vineri, 3 aprilie, este rândul actorului Alexandru Pop să-i surprindă cu o altfel de poveste. Despre ce este vorba, copiii pot afla, tot de la ora 11.00
După succesul de care s-a bucurat transmisiunea spectacolului Motanul încălțat, cu peste 1.700 de vizualizări din partea publicului nostru, sâmbătă, 4 aprilie, îi invităm pe cei mici să vizioneze spectacolul Albă ca Zăpada, în regia lui Traian Savinescu. Spectacolul este realizat în întregime cu păpuși. „...Cei şapte pitici, valeţi sprinţari de la palat, rememorează la un ceai, hazlii sau triste întâmplări din vremea când fata de crai, frumoasa-Albă-ca-zăpada, creştea sub ochii lor aleasă ca o floare din rai. Precum în ruga cea fierbinte a mamei spre cer înălţată, din deget înţepat şi stropi de sânge picurat în alba nea s-a întrupat copila. De la venirea-n lume rămânând orfană, prinţesa a fost îndrăgită, adorată şi-n urmă adoptată de o ceată de pitici, (cei şapte chiar!), de care-am pomenit aici. Invidioasă, rea, neagră la suflet, noua împărăteasă-mamă vitregă i-a purtat sâmbetele mai mereu micuţei Albă-ca-Zăpada, şi-a asmuţit copoii urii spre ea, doar-doar va scăpa de fetiţa pe care chiar,,oglinjoara", confidenta sa o lăuda numind-o ,,preafrumoasa". Spectacolul va fi disponibil de la ora 11.00.

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 18:01:26 Ora de vară a Europei de Est