Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Fundația Comunitară Oradea a demarat

Campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Fundația Comunitară Oradea a demarat imediat după declararea pandemiei de coronavirus, pe 16 martie 2020, campania „Solidaritate Bihor Covid-19" în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu" Oradea, secția ATI.

Până acum, s-au strâns 521.874 lei printr-o deosebită mobilizare a multor oameni de bine, care nu au ezitat și au pus umărul pentru a ajuta comunitatea să se pregătească pentru ce va urma. Aceasta reprezintă 78% din suma necesară achiziționării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialiști din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în județul nostru.
1.Prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop și a unei stații centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale în valoare totală de 268.376 lei.
2. În plus, am achiziționat 4.000 de kituri de testare și recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea.
3.Cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, am achiziționat și livrat 100 de ochelari de protecție și 200 de combinezoane de unică folosință la Spitalul Municipal  „Dr. Pop Mircea" Marghita.
4.De asemenea, Asociația „Amia suflet de copil" și grupul „Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măști de protecție pentru Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea și la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea" Marghita.
5.Următoarea urgență semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilație mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei și avem nevoie în continuare de donații și sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară.
Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu și Decitex RO - am început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcție de cererile venite din spitalele județului.
Mulțumim din suflet celor 533 de donatori, persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociației pentru Relații Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? și partenerilor de comunicare Ghid Local și Blackboard.
Donatiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html
Fundația Comunitară Oradea nu reține niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor sunt suportate de Fundația Comunitară Oradea.
Claudia Abrudan,
director executiv  Fundația Comunitară Oradea
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:26:59 Ora standard a Europei de Est