Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea şi C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

În 4 martie

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea şi C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Cu ocazia organizării „Zilei porților deschise", în data de 4 martie 2020, C.S.E.I. „Orizont" și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să viziteze școala, în scopul cunoașterii ofertei educaționale pentru anul școlar 2020-2021, precum și prezentarea activităţilor instructiv-educative și de recuperare, desfășurate în instituție.

Echipa de organizare din cadrul C.S.E.I. „Orizont" Oradea formată din: dir. prof. dr. Marușca Angela, dir. adj prof. Turcuș Sanda, Denes Melinda, Laslou Georgeta,  asistent social Moș Violeta și echipa din cadrul C.S.E.I. „Orizont" Oradea, structura Tileagd, coordonată de  prof. Cipleu Mărioara, au desfăşurat  un program al zilei pentru musafiri începând cu primirea invitaţilor, vizitarea școlii (asistarea la  diferite activități educative și terapeutice), prezentarea ofertei educaționale a C.S.E.I. „Orizont" Oradea şi a structurii C.S.E.I. Nr.1 Tileagd și consilierea părinților copiilor care vor fi cuprinși pentru anul școlar 2020-2021 în învățământul special primar.
 Astfel, atât părinții însoţiţi de copii, cât şi reprezentanți ai comunității locale au participat la acest eveniment. Invitații au vizitat spațiile destinate activităților educative și de recuperare, au participat la activitățile instructiv-educative desfășurate la clase și în cabinete. Gazdele de la C.S.E.I. „Orizont" au avut onoarea de a avea printre participanţi şi reprezentanţi de seamă din cadrul următoatelor instituţii: C.S.E.I. ,,Cristal" Oradea, D.G.A.S.P.C. Bihor, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Oradea.
Elevii care se vor înscrie în unitatea noastră vor putea beneficia de numeroase activităţi şcolare şi extraşcolare desfăşurate de personal specializat (elaborarea programelor de intervenţie personalizată; consilierea școlară a elevilor; terapia tulburărilor de limbaj; terapia tulburărilor de comportament; terapia ABA; terapia PECS; limbajul VSS; limbajul mimico-gestual; kinetoterapie; stimulare psihomotrică; stimulare senzorială; orientare școlară și profesională; consilierea familiilor elevilor; terapia educațională complexă și integrată asigurată de profesorii educatori; şcolarizare la domiciliu elevilor nedeplasabili; asigurarea serviciilor de specialitate elevilor integrați în școlile de masă, prin profesorul itinerant/de sprijin; activități extracurriculare: proiecte educative, vizite, excursii, festivaluri, concursuri, activități preventive, activități de formare a autonomiei personale, serbări etc.), dar şi anumite beneficii privind asigurarea transportului, trei mese pe zi, sprijinirea familiilor elevilor nevoiași, precum şi asistenţă medicală şi socială.
De asemenea, pentru elevii cu dificultăţi locomotorii, şcoala deţine un lift special. C.S.E.I. „Orizont" Oradea asigură şi forma de şcolarizare cu frecvenţă redusă pentru cei depăşiţi de vârstă, iar la Tileagd, şcoala deţine şi internat pentru copiii din judeţ.
Şcoala noastră a purtat azi straie de sărbătoare și în urma activităților pregătite, musafirii noştri au plecat cu impresii plăcute, exprimându-și dorința de a reveni în unitatea noastră şcolară.
Colectivul C.S.E.I. „Orizont" Oradea invită și așteaptă cu mare drag orice părinte care dorește să viziteze școala și să fie informat cu privire la înscrierea copilului/copiilor în învățământul special pentru anul școlar 2020-2021. Pentru mai multe informații vă așteptăm la sediul instituției noastre situat pe Str. Traian Lalescu, nr.3, Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:58 Ora de vară a Europei de Est