Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea şi C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

În 4 martie

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea şi C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Cu ocazia organizării „Zilei porților deschise", în data de 4 martie 2020, C.S.E.I. „Orizont" și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să viziteze școala, în scopul cunoașterii ofertei educaționale pentru anul școlar 2020-2021, precum și prezentarea activităţilor instructiv-educative și de recuperare, desfășurate în instituție.

Echipa de organizare din cadrul C.S.E.I. „Orizont" Oradea formată din: dir. prof. dr. Marușca Angela, dir. adj prof. Turcuș Sanda, Denes Melinda, Laslou Georgeta,  asistent social Moș Violeta și echipa din cadrul C.S.E.I. „Orizont" Oradea, structura Tileagd, coordonată de  prof. Cipleu Mărioara, au desfăşurat  un program al zilei pentru musafiri începând cu primirea invitaţilor, vizitarea școlii (asistarea la  diferite activități educative și terapeutice), prezentarea ofertei educaționale a C.S.E.I. „Orizont" Oradea şi a structurii C.S.E.I. Nr.1 Tileagd și consilierea părinților copiilor care vor fi cuprinși pentru anul școlar 2020-2021 în învățământul special primar.
 Astfel, atât părinții însoţiţi de copii, cât şi reprezentanți ai comunității locale au participat la acest eveniment. Invitații au vizitat spațiile destinate activităților educative și de recuperare, au participat la activitățile instructiv-educative desfășurate la clase și în cabinete. Gazdele de la C.S.E.I. „Orizont" au avut onoarea de a avea printre participanţi şi reprezentanţi de seamă din cadrul următoatelor instituţii: C.S.E.I. ,,Cristal" Oradea, D.G.A.S.P.C. Bihor, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Oradea.
Elevii care se vor înscrie în unitatea noastră vor putea beneficia de numeroase activităţi şcolare şi extraşcolare desfăşurate de personal specializat (elaborarea programelor de intervenţie personalizată; consilierea școlară a elevilor; terapia tulburărilor de limbaj; terapia tulburărilor de comportament; terapia ABA; terapia PECS; limbajul VSS; limbajul mimico-gestual; kinetoterapie; stimulare psihomotrică; stimulare senzorială; orientare școlară și profesională; consilierea familiilor elevilor; terapia educațională complexă și integrată asigurată de profesorii educatori; şcolarizare la domiciliu elevilor nedeplasabili; asigurarea serviciilor de specialitate elevilor integrați în școlile de masă, prin profesorul itinerant/de sprijin; activități extracurriculare: proiecte educative, vizite, excursii, festivaluri, concursuri, activități preventive, activități de formare a autonomiei personale, serbări etc.), dar şi anumite beneficii privind asigurarea transportului, trei mese pe zi, sprijinirea familiilor elevilor nevoiași, precum şi asistenţă medicală şi socială.
De asemenea, pentru elevii cu dificultăţi locomotorii, şcoala deţine un lift special. C.S.E.I. „Orizont" Oradea asigură şi forma de şcolarizare cu frecvenţă redusă pentru cei depăşiţi de vârstă, iar la Tileagd, şcoala deţine şi internat pentru copiii din judeţ.
Şcoala noastră a purtat azi straie de sărbătoare și în urma activităților pregătite, musafirii noştri au plecat cu impresii plăcute, exprimându-și dorința de a reveni în unitatea noastră şcolară.
Colectivul C.S.E.I. „Orizont" Oradea invită și așteaptă cu mare drag orice părinte care dorește să viziteze școala și să fie informat cu privire la înscrierea copilului/copiilor în învățământul special pentru anul școlar 2020-2021. Pentru mai multe informații vă așteptăm la sediul instituției noastre situat pe Str. Traian Lalescu, nr.3, Oradea.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 02:30:10 Ora standard a Europei de Est