Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Orădenii pot ajuta copiii bolnavi de cancer făcând Kangoo Jumps, la inițiativa Kingăi Sebestyen

Un nou eveniment impresionant, sâmbătă, 14 martie, la Oradea

Orădenii pot ajuta copiii bolnavi de cancer făcând Kangoo Jumps, la inițiativa Kingăi Sebestyen

După ce a pus Oradea în Cartea Recordurilor prin organizarea celei mai mari sesiuni de Kangoo Jumps din istorie, Kinga Sebestyen pregătește un nou eveniment impresionant în superbul oraș de pe Crișul Repede.

De această dată, cei care vor face Kangoo Jumps vor putea ajuta copiii bolnavi de cancer care au nevoie de îngrijiri speciale.
Kangoo Jumps pentru Viață, în Campusul Universității din Oradea
Sâmbătă, 14 martie 2020, între orele 14.00 și 20.00, în Campusul Universității din Oradea, va avea loc o serie de clase speciale de Kangoo Jumps, taxa de intrare a participanților urmând a fi donată Asociației M.A.M.E., pentru susținerea Centrului Steluțelor, centrul unde sunt îngrijiți copiii bolnavi de cancer. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în prealabil în aplicația de mobil JumpClass. Taxa de participare ce va fi donată este de 100 de lei.
Este al zecelea an în care Kinga Sebestyen organizează acest eveniment caritabil denumit Kangoo Jumps pentru Viață, generând până acum donații de zeci de mii de euro. Co-organizator este Maria Culescu, președinte al Asociației M.A.M.E.
La orele de Kangoo Jumps din 14 martie poate participa oricine iubește acest sport. În schimbul taxei de 100 de lei, persoanele participante vor putea închiria ghetele rebound potrivite, vor primi apă și batoane energizante și vor putea urma coregrafiile speciale alături de Kinga Sebestyen și de instructorii și presenterii internaționali.
Participanții pot efectua voluntar și donații suplimentare.
La evenimentul Kangoo Jumps pentru Viață din Oradea vor participa nume cunoscute din industria Kangoo Jumps precum Kinga Sebestyen, Ildiko Marica, Marchin Witek , instructori și presenteri din Romania, Ungaria, Suedia, Serbia, Bulgaria.
Kinga Sebestyen încurajează și instructorii de pretutindeni să îi urmeze exemplul și să doneze taxa de intrare la clasele lor, din 14 martie, pentru aceeasi cauză caritabilă.
,,În luna martie, așa cum se întâmplă de un deceniu încoace, vom dona banii strânși din urma claselor de Kangoo Jumps predate pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, aflați în Centrul Steluțelor, sub îngrijirea Asociației M.A.M.E. La fel îmi doresc să procedeze și instructorii acreditați de Kangoo Jumps de pe tot teritoriul țării, unindu-ne forțele pentru a contribui la un mai bun suport al micuților care au nevoie de tratament și îngrijire specială.
Ore speciale de Kangoo Jumps
Sâmbătă, 14 martie, în Oradea, vor avea loc ore speciale de Kangoo Jumps, programe cu care au reușit să slăbească și să se tonifieze mii de persoane de toate vârstele. Vom ține clase de sport, iar fondurile strânse vor fi oferite Asociației M.A.M.E. cu scopul de a asigura, pe parcursul anului 2020, copiilor bolnavi servicii de consiliere, suport și recuperare medicală oferite gratuit în cadrul Centrului Steluțelor, un centru social de suport și recuperare ce vine în sprijinul copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave, precum și al copiilor care provin din medii defavorizate", declară Kinga Sebestyen.
Kangoo Jumps pentru Viață este un nou proiect special pe care Kinga Sebestyen îl organizează în Oradea.
Anul trecut, în data de 13 octombrie, 1.657 de persoane au urcat pe ghetele rebound  și au făcut mișcare, neîntrerupt, timp de 30 de minute, pe muzică antrenantă, în Piața Unirii din Oradea, ghidați de pe scenă de Kinga Sebestyen. Mulți dintre aceștia au făcut programul Kangoo Jumps pentru prima dată.
Participanții au purtat tricouri albastre, galbene și roșii, recreînd astfel, în ansamblu, tricolorul României.
În Piața Unirii din Oradea au fost prezenți și reprezentanții Guinness Book Of World Records pentru a verifica manifestarea și a omologa recordul mondial.
A fost necesar ca cel puțin 1.300 de persoane să se înscrie și să participe la eveniment pentru a doborî recordul inițial deținut de Germania.
Kinga Sebestyen a inițiat acest proiect special alături de medicii Alin Iova, Pușa Dorina Fărcaș și Olivia Burta, care derulează în mai multe orașe din România studiul KAPO - Sănătate pe Ghete, ce demonstrează îmbunătățirea stării de sănătate prin exerciții Kangoo Jumps.
Aceștia au analizat, în Oradea, anul trecut, evoluția sănătății a 80 de persoane care au făcut Kangoo Jumps pe ghete de recuperare medicală timp de trei ori pe săptămână.  Acestea aveau diverse afecțiuni (diabet zaharat, spondiloză, probleme cu greutatea, cu genunchii, cu coloana) și au remarcat îmbunătățiri considerabile ale stării de sănătate.
O nouă ediție a studiului KAPO - Sănătate pe Ghete a fost lansată luna trecută în orașe precum: Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Reghin, Sibiu, Gura Humorului, Iași, Rădăuți , Ploiești și Slobozia.

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 06:30:28 Ora de vară a Europei de Est