Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activitate de predare/învățare/formare la CSEI Cristal Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ All together

Trei zile de mobilitate la Oradea

Activitate de predare/învățare/formare la CSEI Cristal Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ All together

În perioada 25-27.02.2020 C.S.E.I. ,,Cristal" Oradea a fost gazda activității de predare/învățare/formare din cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ All together (2019-2021), având ca invitaţi cadre didactice din şcoli partenere din Germania, Bulgaria şi Marea Britanie.

Activitatea a venit în întâmpinarea scopului central al proiectului: schimbul de  bune practici cu parteneri europeni în vederea îmbunătățirii diferitelor tipuri de relații existente în mediul școlar ca premisă a unei mai bune integrări a copiilor cu cerințe educaționale speciale în societate.  
Activitatea a debutat marți (25 februarie) la sediul instituției cu primirea invitaţilor şi adresarea unui cuvânt de bun venit din partea doamnei director, profesor Vesa Maria  Ramona, coordonatorul proiectului. Agenda de lucru pentru prima zi a programului de formare a mai cuprins: un program artistic oferit de către copii pentru marcarea evenimentului, vizitarea C.S.E.I. „Cristal", realizarea Puzzle+ului All toghether prin tehnica Nano-painting, care a reunit fragmente de lucrări realizate de copii din toate şcolile partenere, evaluarea schimbărilor produse în fiecare şcoală în ceea ce priveşte îmbunătăţirea relaţiilor de tip ,,profesor-profesor" şi prezentarea unor noi modalităţi de întărire a relaţiilor de tip ,,profesor-elev" în şcolile partenere.
Ziua de miercuri (26 februarie ) a fost dedicată meloterapiei, ca mijloc de întărire a relaţiilor de tip ,,profesor-elev" la copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi nu numai. Partenerii noştri au participat la o activitate de meloterapie, urmată de un workshop interactiv, în cadrul căreia au fost prezentate principiile, modalităţile de abordare, aspecte metodologice ale terapiei,iar la final, s-au realizat diverse instrumente de percuţie utilizându-se materiale diverse.
În ultima zi, joi (27 februarie), a fost dedicată înotului senzorial. Prima parte a activităţii a fost dedicată familiarizării partenerilor cu noţiuni teoretice despre această metodă inovativă şi obiectivele urmărite: îmbunătăţirea relaţiei copil-terapeut/profesor, dezvoltarea încrederii în sine, dezvoltarea neuromotorie, orientarea într-un mediu diferit (apă), stimulare neurosenzorială. În a doua parte a zilei, musafirii au urmărit desfăşurarea unei activităţi de înot senzorial. Pentru buna desfăşurare a activităţii derulate la piscina Hotelului Maxim, cadrele didactice au fost sprjinite de studenţii voluntari de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie de la Universitatea din Oradea. La finalul zilei a avut loc activitatea de evaluare unde partenerii noştri au fost invitaţi să îşi expună părerile, ideile, aprecierile. Feedback-ul primit a fost unul pozitiv, musafirii formulând doar aprecieri pozitive în ceea ce priveşte modul de organizare al activităţilor, al derulării acestora, subliniind  originalitatea şi utilitatea acestora. După finalizarea  mobilităţii, cadrele didactice participante  vor trebui să implementeze în şcolile lor elemente din strategiile prezentate.
În perioada următoare, profesorii din C.S.E.I. ,,Cristal" vor vizita instituțiile partenere pentru a lua, la rândul lor, contact cu noi abordări educaționale în beneficiul copiilor cu CES.
Sub îndumarea d-nei director, prof. Vesa Maria Ramona, în calitate de coordonator al proiectului, activitățile de formare au fost minuțios pregătite de o echipă de cadre didactice constituită din profesorii: Herman Szabolcs, Dura Anca, Todea Stela, Opriş Aurelia, Ardelean Ana, Buboiu Bianca, Pleş Gabriela, Kover Monica, Crişan Adriana, Coneac Angelica, Bar Emoke.
Alături de aceștia s-au implicat  și  alte cadre didactice din echipa de implementare a proiectului: Dobran Viorica, Popa Sanda, Drimba Rita, Tripon Bianca, Puşcaş Dana, Borzasi Simona, Omuţ Lavinia, Bogdan Codruţa, Tomozei Dana, Durne Etelca, Rada Elisabeta, Cuc Ioana, Chişe Angela, Bodea-Lung Diana, adm. Berce Mărioara, secr. Pintea Laura şi cont. Kis Erika.
Director Vesa Maria Ramona,
coordonator proiect
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Activitate de predare/învățare/formare la CSEI Cristal Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ All together.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:11 Ora de vară a Europei de Est