Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Conferința SuperTeach, în premieră, la Oradea

Sâmbătă, 7 martie,

Conferința SuperTeach, în premieră, la Oradea

Ce este SuperTeach?
SuperTeach este un proiect lansat la inițiativa Romanian Business Leaders, împreună cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Pornit în 2017, acesta a debutat sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație profesorilor care știu că schimbarea sistemului educațional începe cu ei înșiși și care își doresc să descopere măreția din fiecare copil.
În acest moment, proiectul SuperTeach are trei etape:
● Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.
● Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație (MDIE), un curs specializat unic aparținând Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.
● Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli.
Până în prezent au fost organizate 20 de conferințe la care au participat peste 9.400 de profesori din toată țara.
27 de profesori au devenit facilitatori ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație și alți 240
de profesori au beneficiat de acest training și îl aplică la clase.
SuperTeach își propune ca în patru ani să inspire prin conferințe peste 50.000 de profesori, să trainuiască 20.000 de profesori și să dezvolte comunități în toate județele țării, având în fiecare județ trei facilitatori în MDIE.
Ce se întâmplă la Conferințele SuperTeach?
Conferințele SuperTeach sunt evenimente destinate atât profesorilor, cât și persoanelor interesate de educație.  Acestea au o parte alocată discuțiilor și discursurilor - susținute de profesori, antreprenori, specialiști în educație și una destinată atelierelor practice, unde
profesorii pun în aplicare conceptele abordate de către invitați.
Conferința SuperTeach Oradea
Va avea loc în data de 7 martie 2020, la Filarmonica de Stat Oradea, unde sunt așteptați aproximativ 460 de participanți.
https://www.superteach.ro/editii/oradea-2020/
Printre speakerii invitați la conferință se numără:
● Dragoș Anastasiu - CEO Eurolines Group ● Felix Tătaru - președinte GMP Group și fondator Itsy Bitsy FM ● Cristina Gheorghe - fondatoarea Institutului Dezvoltării Personale ● Alexandru Ghiță - fondatorul Grupului Educativa ● Ioana Molnar - profesor de limba și literatura română în cadrul Liceului Agricol Nr. 1, Valea lui Mihai (?) ● Ciprian Stănescu - fondator Social Innovations Solutions ● Mirela Git - profesor și membru certificat și independent John Maxwell Team ● Andrada Mazilu, Ovidiu Bădescu, Mona Șerban - profesori formatori SuperTeach ● Oana Moșoiu - lector universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației București ● Ionuț Stanimir - Școala de Bani B.C.R.
teva dintre tematicile abordate
 Mentalitatea Deschisă în Educație - ce înseamnă, cum poate fi aplicată ● 15 abilități ale viitorului - ce abilități trebuie să pregătim la copiii de astăzi ● Folosește-ți puterea interioară - ce putem face pentru a avea o influență pozitivă asupra copiilor, părinților acestora, dar și la nivelul întregii comunități ● Curriculum centrat pe competențe Învățarea continuă Orientarea în carieră prin module de educație integrată
Programul conferinței
8.30 - 9.30 - primire invitați
9.30 - 11.45 - discursuri speakeri
11.45 - 12.15 - pauză cafea
12.15 - 13.00 - discursuri speakeri
13.00 - 14.00 - pauză prânz
14.00 - 16.00 - sesiuni ateliere practice
16.00 - 16.30 - pauză cafea
16.30 - 17.30 - discursuri speakeri
Mihaela Joița
PR Account Manager


Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 11:31:36 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...