Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activitate de predare/învățare/formare la C.S.E.I. ,,Cristal” Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ I am unique

Reuniunea de la Oradea, cu parteneri din Grecia, Italia, Lituania, Turcia și Norvegia

Activitate de predare/învățare/formare la C.S.E.I. ,,Cristal” Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ I am unique

În perioada 27-30.01.2020, C.S.E.I. ,,Cristal" Oradea a fost gazda activității de predare/învățare/formare din cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ I am unique (2019-2021), cu invitați din școlile partenere din Grecia, Italia, Lituania, Turcia și Norvegia.

Activitatea a venit în întâmpinarea scopului central al proiectului: schimbul de bune practici cu parteneri europeni în vederea îmbunătățirii curriculumului personalizat la copiii cu cerințe educaționale speciale.
De asemenea, s-a avut în vedere și scopul central al parteneriatelor de tip Erasmus+, derulate pentru a oferi șanse egale fiecărui educabil, inclusiv copiilor cu C.E.S.
Activitatea a debutat luni (27 ianuarie) la sediul instituţiei cu primirea invitaţilor şi adresarea unui cuvânt de bun venit din partea doamnei director, profesor Vesa Maria Ramona, coordonatorul proiectului. Agenda de lucru pentru prima zi a programului de formare a mai cuprins: un program artistic oferit de către copii pentru marcarea evenimentului, vizitarea C.S.E.I. „Cristal", alegerea logo-ului proiectului din propuneri venite din partea tuturor partenerilor.
Marţi (28 ianuarie) a fost dedicată teatrului experienţial. Ideea de ,,teatru experienţial" pleacă de la premisa de a oferi copiilor cu D.S.M. oportunitatea de a se bucura de teatru, oferind acestora o avalanşă de trăiri care îi relaxează, îi calmează, îi stimulează şi le oferă posibilitatea de a se distra. Alături de o reprezentaţie de teatru realizată de profesorii instituţiei, musafirii au participat la un atelier de creaţie care le-a oferit posibilitatea de a crea ei înşişi material, decoruri necesare unei reprezentaţii de teatru experienţial.
Ziua de miercuri (29 ianuarie) a adus, pe acorduri muzicale variate, experienţa Kadans-ului - o metodă de expresie prin dans. Este o terapie bazată pe Teoria celor cinci ritmuri, adaptată la nevoile persoanelor cu nevoi speciale, printre obiectivele acesteia regăsindu-se: plăcerea de a dansa, de a se mișca pe ritmul muzicii, dezvoltarea schemei corporale, abilităților de imitație, orientare spațială, a abilităților de comunicare, precum și a celor sociale.
În ultima zi, joi (30 ianuarie), a fost dedicată înotului senzorial. Prima parte a fost constituită dintr-o prezentare PowerPoint însoțită de înregistrări video cu scopul de a familiariza partenerii cu noțiuni despre ce înseamnă înotul senzorial pentru copiii cu dizabilități din instituția noastră. A doua parte a constat într-o activitate practică unde musafirii au putut urmări copiii în timpul activității de înot menită să dezvolte motricitatea grosieră, coordonarea oculo-motorie și stimularea senzorială a acestora. Pentru buna desfăşurare a activităţii derulate la piscina Hotelului Maxim cadrele didactice au fost sprjinite de studenţii voluntari de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie.
Activitățile de formare au fost minuțios pregătite de o echipă de cadre didactice constituită din profesorii: Lakatos Gyongyike, Moldovan Mihaela, Copăcian Aurelia, Boros Gyorgyi, Serenciuc Teodora, Todea Stela, Dura Anca, Blasko Noemi, Tanc Dorina, Oprea Eva, Lezeu Rodica.
Alături de aceștia au fost și alte cadre didactice din echipa de implementare a proiectului: Ardelean Ana, Bar Emoke, Bogdan Codruța, Bodea-Lung Diana, Borzasi Simona, Buboiu Bianca, Burcă Emilia, Chișe Angela, Coneac Angelica, Crișan Adriana, Cuc Ligia, Dobran Viorica, Drimba Rita, Kover Monica, Merțan Anturia, Omuț Lavinia, Opriș Aurelia, Popa Sanda.
Director, prof. Vesa Maria Ramona,
coordonator proiect
Vedeți mai multe poze (57 de poze) în Galeria foto: Activitate de predare/învățare/formare la C.S.E.I. ,,Cristal” Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ I am unique.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:06 Ora de vară a Europei de Est