Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”

În 22 ianuarie,

Ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”

În prima lună a anului 2020, avem ocazia de a vă anunța ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine". Aceasta va avea loc miercuri 22 ianuarie 2020, între orele 15.00-17.00, în cele patru locații fixe, deja cunoscute: Oradea Plaza, Piața Decebal, Piața Rogerius și Bisericuța Nufărul, iar locația flexibilă va fi de această dată, Livela (Autogară).

Cu mare bucurie dorim să sărbătorim împreună împlinirea primului an de desfășurare a proiectului „Oradea donează o pâine"! Exact cu un an în urmă, în 22 ianuarie 2019, a început povestea acestei acțiuni caritabile: un grup de oameni hotărâți să schimbe în bine viața celor aflați în nevoie, au început prin a dona câte o pâine celor care treceau prin punctele de distribuție, au făcut apel și la mărinimia concetățenilor, care din puținul personal au adus pâini pentru a fi dăruite mai departe.
S-a pornit inițial cu trei locații: Oradea Plaza, Piața Rogerius și Magazinul Crișul. În prezent, datorită implicării voluntarilor și a dumneavoastră, persoane cu suflet mare, numărul acestora a crescut la cinci locații și dorința noastră este ca anul acesta să ne extindem și în afara orașului Oradea.
În timpul acesta s-au legat prietenii și s-a format o comunitate diversă care sprijină acțiunile noastre la fiecare ediție. Copiii, tinerii și adulții au descoperit cât e de frumos să donezi, mai ales când e vorba de ceva atât de accesibil pentru noi cum e pâinea - dar pentru unele persoane care nu și-o permit, acest gest face diferența.
Am fost întâmpinați cu entuziasm și recunoștință la centrele de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale unde a fost dusă pâinea rămasă la finalul edițiilor. Această avalanșă de impresii pozitive și chipuri luminate de zâmbete, ne-au motivat lună de lună să continuăm, chiar dacă a fost frig, cald, a plouat, a nins sau am fost obosiți.
Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă invităm să începem noul an cu dreptul! Vă așteptăm cu o surpriză pe cei care doresc să doneze pâine și pe cei de pe a căror masă lipsește.
„Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești"
În concluzie, am dori să ne reamintim cuvintele Maicii Tereza, pe care le-am mai folosit și în alte ocazii, dar care ne reprezintă atât de bine: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești".
Ca întotdeauna, echipa noastră este în căutare de noi persoane care să ni se alăture ca voluntari la punctele de colectare/distribuție sau să ne ajute cu distribuirea pâinilor la centre. Așteptăm e-mailul dumneavoastră pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau să ne scrieți pe pagina de facebook https://facebook.com/oradeadoneazaopaine/.
Așadar, la 1 an de existență vă urăm:
La mulți ani, voluntari!
La mulți ani, donatori!
La mulți ani, beneficiari!
La multi ani, ,,Oradea donează o pâine"!
Iulia Ursuța,
voluntar

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 07:01:09 Ora de vară a Europei de Est