Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 203 din 20 dec. 2019

Semnal

Revista „OviDan” nr. 203 din 20 dec. 2019

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ. Numărul se deschide cu Hramul Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea.

Joi seara, în Aula Galbenă a Universității Agora din Oradea, am savurat momente din Istoria Marii Britanii, prezentate de micii actori ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora.
Duminică, mii de orădeni au sărbătorit Ziua Națională a României. Patriotismul și libertățile sunt esențiale, a subliniat domnul prefect Ioan Mihaiu.
Joi, academicianul clujean Ioan Bolovan a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea. ,,Autoritățile pot învăța din lecțiile trecutului... pentru a gestiona jocul interculturalității..."
Ascensiunea Universității din Oradea în clasamentul pe cercetare SCImago, care a ajuns pe locul 10 din cele 30 de universități de învățământ superior din România, după cum aflăm de la domnul rector Constantin Bungău.
Acad. Dan Tufiș a devenit Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea; este cel de-al IV-lea membru al Academiei, ajuns Doctor Honoris Causa al Univ. Agora.
Miercuri, au răsunat colindele la Universitatea Agora. Primii colindători au venit tocmai de la Izbuc.
Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea a fost premiat, pentru a treia oară, consecutiv, cu Diplomă de excelență la Gala EduManager 2019.
În perioada 1-4 decembrie 2019, elevi și profesori de la C.T. ,,Mihai Viteazul" din Oradea au participat la Viena, la Business Academy Donaustadt.
Miercuri, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea, a avut loc Târg și concurs pentru promovarea unor idei de afaceri care să încurajeze utilizarea materiilor prime bio/eco, reciclarea și protejarea mediul înconjurător; proiectul educativ regional are drept generic ,,Viitorul sună bine".
Vineri, în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" a fost marcat evenimentul #ErasmusDays, un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+ care s-au desfășurat și/sau se desfășoară în liceul nostru.
De Ziua Națională a României, la Școala Gimnazială ,,Dacia" a avut loc spectacolul de suflet, de lumină și culoare ,,1 Decembrie, de-un veac, e ziua țării noastre" ( ,,La-Întâi Decembrie mai blând/ Istoria privește-n noi/ Și-nalță-n soare rînd pe rînd/ Dragi chipuri de români eroi".).
În cadrul proiectului ,,Oradea donează o pâine", la cea de-a XI-a ediție, elevii de la ,,Nicolae Bălcescu" s-au aflat din nou în prima linie (elevii clasei pregătitoare A, coordonați de prof. Simona Vancea, elevii clasei pregătitoare D, coordonați de prof. Adina Gomboș Sabău, elevii clasei I C, coordonați de prof. Simona Bunta, elevii clasei a III-a D, coordonați de prof. Oana Borza și elevii clasei a IV-a C, coordonați de prof. Carla Istvanovicz, au dăruit peste 150 de pâini).
Centenar ,,Oltea Doamna" - La mulți ani!
Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea a sărbătorit o sută de ani de existență.
Prof. Cristiana Vidican a coordonat Întâlnirea de suflet a claselor a IV-a la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai". Noi reprezentăm cu mândrie Oltea - „Școala mea, blazonul școlii!" De Centenar, am plantat un pomișor pentru viitor (clasa a IV-a A, prof. Cristiana Vidican). Punte între generații: Întâlnirea de poveste a bunicilor (tot la clasa a IV-a A, prof. Cristiana Vidican).
În perioada 25 - 29 noiembrie 2019, două cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea (prof. Ienei David Laura - coordonatorul proiectului și prof. Pavel Elena) au participat la prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + K229 ,,Future Awaits Coding".
De la Școala Gimnazială Nr. 11, vă prezentăm două proiecte intenaționale: 1.Proiect de parteneriat strategic cu școli din Spania, Italia și Lituania; mobilitate Erasmus+ pe tema activităților incluzive; 2. Parteneri cu școli și dascăli din Portugalia, Italia, Cipru și Turcia - Proiect de parteneriat strategic Erasmus+.
Vineri, la sala de conferinţe a Hotelului Maxim, a avut loc Conferinţa de lansare a parteneriatelor strategice Erasmus+ All together şi I am unique, derulate de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal din Oradea.
Ȋn cadrul Parteneriatului educaţional şcoală-biserică ,,Lăsaţi copiii să vină la mine"! O lecție altfel..., desfășurată la Biserica din Gurbediu, cu elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gurbediu (structură a Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga" din Tinca); reportajul este semnat de prof. Lazea Mariana și Miheş Gheorghe.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 203 din 20 decembrie 2019, pagini care conţin 64 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:09 Ora de vară a Europei de Est