Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prezentarea: ,,Indonesia Outlook: an update from the region”

Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei, a susținut, miercuri, la Universitatea Agora

Prezentarea: ,,Indonesia Outlook: an update from the region”

Miercuri, 18 decembrie 2019, Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei pentru România și Republica Moldova, a fost invitat la Universitatea Agora să susțină prezentarea ,,Indonesia Outlook: an update from the region".

La sosire, potrivit obiceiului, înaltul oaspete a fost primit cu pâine și cu sare, dar și cu colinde, fiind vremea colindelor; grupul vocal ,,Mugurași" de pe Barcău, coordonat de doamna prof. Emilia Șugar Borza, ne-a încântat cu un buchet de colinde tradiționale românești. Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth a semnat în Cartea de onoare a Universității Agora, după care, în Aula Albastră, a susținut lectura invitată ,,Indonesia Outlook: an update from the region".
,,Scopul misiunii mele în România este să reiau și să dezvolt bunele relații dintre țările noastre"
Așa după cum aveam să aflăm din cuvântul domnului rector, prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac, între anii 2015-2019, informaticieni din Indonezia, de la Telkom University, Institute of Technology și University of Indonesia, au publicat șase articole în revista ISI a Universității Agora, ,,International Journal of Computers Communications & Control".
Pornind de la acest precedent, Ambasada Republicii Indonezia la București, care are printre obiectivele sale diplomatice și stabilirea de colaborări cu România în domeniul cercetării și învățământului superior, a propus domnului rector o colaborare cu Universitatea Agora din Oradea.
Domnul ambasador a fost însoțit, la Oradea, de trei diplomați din cadrul Ambasadei, de Doamna Inggrid Rosalina, consilier, secția economică, Doamna Regia Mutiara Rozuah, secretar II pentru media, învățământ și afaceri social-culturale, și de Domnul Martin Soeprijadi Diauw, membru al echipei, responsabil cu informațiile și afacerile social-culturale.
Din prezentarea Excelenței Sale, am aflat despre bunele relații care au existat între România și Indonezia, oficiate în anul 1950, despre importurile și exporturile care s-au dezvoltat între cele două țări, ,,până în 1985, când situația politică globală s-a schimbat și când viziunile politice externe au fost diferite, a precizat Domnul ambasador. Scopul misiunii mele în România este să reiau și să dezvolt bunele relații dintre țările noastre, așa încât fiecare țară să profite la maximum de pe urma acestor relații, Indonezia fiind a patra țară din lume ca număr de locuitori și a 16 putere economică din lume (...). În domeniul învățământului, avem 4.500 de universități, iar patru dintre ele ocupă locurile: 518, 618, 660 și respectiv 676 în lume. Indonezia a oferit invitații și burse pentru studenții români pentru a studia în Indonezia. De asemenea, foarte mulți studenți din Indonezia sunt invitați să studieze în România (...). De un an și jumătate, de când am venit în România ca ambasador, am făcut cunoscută Indonezia în câteva universități din România. Ieri (marți - n.n.), am inaugurat colțul cultural indonezian în cadrul Universității
,,Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, iar Doamna Inggrid Rosalina a făcut același lucru cu câteva luni înainte în Republica Moldova. Am recomandat Guvernului Indoneziei să invite și în anul 2020 rectori și studenți în Indonezia. În acest sens, vă rugăm să ne dați o scrisoare de intenție să știm când, în ce perioadă, este potrivit ca un membru al conducerii Universității Agora și un student să poată călători în Indonezia. Dimineața, iau micul dejun în Oradea, iar seara iau cina în Indonezia", a conchis Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (57 de poze) în Galeria foto: Prezentarea: ,,Indonesia Outlook: an update from the region”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:15 Ora de vară a Europei de Est