Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ieri, am colindat, azi am dăruit!

Luni, cu daruri la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea

Ieri, am colindat, azi am dăruit!

Odată cu începerea postului dedicat sărbătoririi Nașterii Domnului, tinerii membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, Filiala Oradea, au colindat o sumedenie de locuri cu un scop precis: strângerea unei sume de bani necesară acțiunii filantropice săvârșite în ziua de luni.

Cu mult zel, efort și devotament, studenți de la toate specializările și absolvenți ai Universității din Oradea, s-au adunat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei, într-un gând pentru a vesti venirea Fiului lui Dumnezeu în lume, în peștera cea sărăcăcioasă din Betleemul Iudeii. Acestui gând s-a alăturat și cel filantropic, anume de a strânge bani pentru colecta de 250 de pachete propusă și împlinită, care a fost distribuită ieri, 16 decembrie 2019, la oamenii bolnavi de la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea; darurile au fost distribuite tuturor celor internați, atât la copii, cât și la adulți și la bătrâni.
Programul de colindat a început în data de 30 noiembrie și a avut loc la biserici orădene sau biserici din localități de pe meleaguri bihorene și sălăjene, dar și la casele unor oameni binevoitori și cu inima deschisă. Repertoriul muzical a fost alcătuit din colinde vechi, neșlefuite și moștenite de la moșii și strămoșii noștri, care arată tradiția și gândirea românească de odinioară.
Rezultatul pozitiv al acestei activități s-a văzut din bucuria de pe fețelor celor necăjiți și întristați, îndeosebi prin colindele cântate la fiecare etaj și raion în parte, începând cu etajul al IX-lea și până la parter. Nu s-a trecut cu vederea nici secția de oncologie, unde suferința e mai apăsătoare decât oriunde altundeva, însă strămoșeștile colinde au picurat și în aceste suflete greu încercate stropul speranței și al bucuriei oferit de nașterea Domnului Iisus Hristos.
Sperăm ca această acțiune derulată prin dăruirea participanților și cu sprijinul multor oameni să înroureze cu speranță și iubire sufletele celor apăsați, bolnavi și singuri, pe care suntem îndatorați să-i cercetăm și să le purtăm de grijă, în măsura posibilităților fiecăruia dintre noi.
Cristian Nistor,
președinte ASCOR Oradea

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 02:54:40 Ora de vară a Europei de Est