Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ K229

În perioada 25 - 29 nov. 2019, la Budapesta, Ungaria

Prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ K229

În perioada 25 - 29 noiembrie 2019, două cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea (prof. Ienei David Laura - coordonatorul proiectului și prof. Pavel Elena - membru în echipă) au participat la prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + K229 ,,Future Awaits Coding". având ca temă alegerea ,,Logo-ului" proiectului și stabilirea următoarelor mobilități.

Școala gazdă a fost ,,Ujlaki Altalanos Iskola" din Budapesta, coordonatoarea principală a proiectului ,,Future Awaits Coding".
La întâlnire, au fost prezenți câte trei profesori din cele șase școli partenere: 50. OU ,,Vasil Levski" - Bulgaria, Ozel Altinyildiz Ilkokulu - Turcia, Circolo Didattico V.A. Gramsci Bagheria - Italia, Hintan Koulu Oulun Kaupunki - Finlanda, Ujlaki Altalanos Iskola - Ungaria și Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din România.
Agenda de lucru a primei reuniuni a cuprins: în prima zi (25 noiembrie): sosirea și întâmpinarea partenerilor de proiect la Școala Ujlaki Altalanos Iskola - Budapesta și program de voie; a doua zi (26 nov.): deschiderea oficială a proiectului la Școala Ujlaki Altalanos Iskola Budapesta, coordonatoarea principală a proiectului "Future Awaits Coding"; fiecare școală participantă a prezentat un film (PPT) cu istoricul școlii și realizările elevilor; logo and Robotics educational presentations; prezentarea școlii Ujlaki Altalanos Iskola din Budapesta și a sistemului de învățământ maghiar; logo contest - Turkish Logo - winner; a treia zi (27 nov.): work on the project (asistență la ore); workshop (ateliere de lucru); escape room in downtown (Coding to escape and team building program); a patra zi (28 nov.): activități organizatorice și stabilirea următoarelor mobilități: în luna martie 2020 - în România, în aprilie 2020 - în Turcia, în octombrie 2020 - în Italia (iar ultimele mobilități pentru Finlanda, Bulgaria și Ungaria se vor stabili la întâlnirea din Italia); workshop (ateliere de lucru în cabinetul de informatică); evaluarea mobilității; festivitatea de înmânare a Certificatelor de participare, iar a V-a zi (29 nov.), întoarcerea în țară.
Beneficiile mobilității
Prin participarea la această mobilitate, au fost create condițiile unei viitoare excelente colaborări între instituțiile partenere. Au fost împărtășite practici educaționale europene de digitalizare a activităților desfășurate la clasă. Ca rezultat al participării, atât elevii cât și profesorii au devenit mai motivați în derularea proiectului. Profesorii și-au îmbogățit cunoștințele referitoare la alte sisteme de învățământ, au putut observa cum integrează elevii maghiari, abilitățile IT în procesul de învățare și au putut face schimb de idei cu ceilalți parteneri. De asemenea au comunicat mai fluent în limba engleză și și-au îmbogățit compețențele în organizarea unor evenimente internaționale. A fost o experiență inedită și de impact. Prin participarea la această întâlnire transnațională s-a reușit a se pune bazele unui plan al proiectului pentru următoarele mobilități.
În concluzie, am putea spune, fără lipsă de modestie, că obiectivele propuse la prima mobilitate au fost realizate prin învățarea directă din experiențele directe și din interacțiuni.
Coordonator proiect,
prof. Ienei David Laura
Găsiți mqi multe poze în Galeria foto: Prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ K229.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:25 Ora de vară a Europei de Est