Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Crăciun la Operă”

Marți, 17 dec., ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Beiuș

,,Crăciun la Operă”

Spectacolul intitulat Crăciun la operă, va avea loc în Municipiul Beiuș, în data de 17 decembrie 2019, începând cu ora 18, la Casa de Cultură a Municipiului Beiuș. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Beiuș și Casa de Cultură din Beiuș.

Invitat special de la Opera din București
Invitatul special al serii va fi baritonul Ștefan Ignat, directorul general al Operei Naționale București. El va interpreta arii celebre de operă și operetă, acompaniat de orchestra Opera Vox.
Nume importante ale scenei naționale și internaționale
Tot în cadrul programului va evolua un tenor cu reputație internațională, nume care a apărut pe afișele Teatrului Scala, a Operei din Roma, a Festivalului din Split, Opera din Toronto, Opera din Osaka, Opera din Cairo, Opera din Oslo, Opera din Hamburg etc. Actualmente cetățean elvețian, revine cu mult drag de fiecare dată când este chemat în țară!
Al doilea tenor al serii este solist al operelor din Cluj-Napoca și București. Stefan Korch este un nume deja cunoscut în toate teatrele și filarmonicile din România.
Soprana Florina Hinsu Maris este cadru didactic la Facultatea de Arte din Oradea. Solista pentru câțiva ani a Operei de Stat din Viena, cu un palmares internațional semnificativ, Florina se întoarce întotdeauna cu drag acasă la Beiuș, orașul său natal.
Păstrându-și obiceiul de a promova un tânăr artist la început de drum într-un spectacol cu orchestră, Opera Vox promovează și de această dată în acest spectacol pe tânăra studentă orădeană Dariana Jurjuț.
În cadrul programului serii va interpreta și basul Ioan Vrășmaș, directorul Companiei Opera Vox.
Programul cuprinde: arii celebre, duete, valsuri, polci, parti de balet
Programul serii respectă întocmai tipicul unui spectacol de Anul Nou și de Crăciun, așa cum se desfășoară în marile capitale muzicale ale lumii; pe lângă soliștii valoroși, avem momentele speciale de balet clasic oferite de Ansamblul de Balet Opera Vox, sub îndrumarea coregrafului Vlad Sebastian. Astfel că, publicul va putea admira pe lângă coregrafiile speciale ale unor valsuri și câteva parti de balet din spectacolul de balet Spărgătorul de Nuci!
Un moment inedit va avea loc în pauza spectacolului, când, în foaierul Casei de Cultură, în cadrul expoziției de Crăciun, Orchestra de Suflători Opera Vox va susține un microrecital de colinde internaționale în timp ce publicul spectator se va răsfăța cu o cană de vin fiert oferit de Casa de Cultură din Beiuș. Așadar, o încântare a auzului, a ochilor și a gustului în așteptarea celor mai frumoase sărbători, oferită de Primăria Municipiului Beiuș, Casa de Cultură Beiuș și Compania Opera Vox.
Spectacolul va fi prezentat de prof. Anca Banda.
Conducerea muzicală a serii va fi asigurată de dirijorul Matei Pop, cadru didactic la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.
Vă dorim armonie în minte și în suflet și sărbători cât mai frumoase!
Opera Vox

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:11:11 Ora de vară a Europei de Est