Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Luminile Ajunului” (concert și CD)

Corul de cameră Voces colindă prin bisericile din urbe şi din judeţ

,,Luminile Ajunului” (concert și CD)

În aceste zile de iluminaţie astronomică minimă, când soarele de-abia zăboveşte prin curţile noastre câteva ceasuri, Corul de cameră Voces colindă prin bisericile din urbe şi din judeţ în speranţa îndulcirii întunericului cu un pic de lumină de suflet.

Sub titlul Luminile Ajunului, ansamblul orădean a adunat un mănunchi de bijuterii muzicale tradiţionale ale Sărbătorilor de Crăciun pe care le interpretează cu dăruire pentru toţi cei  dornici să le primească. Sub acelaşi titlu, Voces tocmai a lansat şi un CD ce se doreşte a fi un musafir drag care să vă însoţească de la sala de concert până în intimitatea caselor voastre şi să vă bucure cu armoniile lui calde în serile reci şi lungi de început de iarnă.
Seria de spectacole Luminile Ajunului se încheie cu un amplu concert a capella susţinut de ansamblul orădean dirijat de lect. univ. dr. Carmen Rus, duminică, 22 decembrie 2019, ora 18, la Mănăstirea Franciscană Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului" din Str. Spartacus Nr. 33 (Olosig). Invitatul special al Corului Voces este Corul Bisericii Ortodoxe Ioan Iacob Hozevitul, dirijat de Loredana Pantea. Intrarea este liberă. Cei ce vor onora cu prezenţa lor acest eveniment muzical vor putea asculta un program bogat conţinând piese corale sacre din repertoriul românesc şi internaţional, precum şi, bineînţeles, minunatele colinde româneşti. De asemenea, vor putea achiziţiona CD-ul Luminile Ajunului. CD-ul Luminile Ajunului a fost realizat cu sprijinul Direcției Social-Comunitare din cadrul Consiliului Județean Bihor.
Chiar dacă nopţile sunt lungi şi friguroase, bucuria din inimile noastre aduse de o muzică de rafinament, de o interpretare viguroasă şi de împărtăşirea bucuriei Sărbătorilor între sufletele artiştilor şi ale ascultătorilor deopotrivă compensează cu asupra de măsură neajunsurile acestei posomorâte perioade astronomice.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:54 Ora de vară a Europei de Est