Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Credem în măreţia zilei de 1 Decembrie”

Proiectul ,,Ceata lui Piţigoi”

,,Credem în măreţia zilei de 1 Decembrie”

Ziua de 1 Decembrie este Ziua Naţională a României pentru că în ziua 1 Decembrie 1918 s-a încununat lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari.

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti.
Măreaţa zi de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu mult entuziasm și în Oraşelul Copiilor din Oradea de preşcolarii și scolarii Taberei „Ceata lui Piţigoi".  
Evenimentul fost deschis printr-o scurtă introducere despre importanţa sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie de către ing. Săteanu Miorița, coordonator de proiect.
,,Piţigoii" mari și mici prezenți în fiecare sâmbătă la activităţi au intonate Imnului de Stat al României, iar apoi şi-au dat mânuţele pentru a învârti cu mult avânt ,,Hora Unirii".
În cadrul Atelierului de creaţie, sub îndrumarea directoarei de tabără, prof. Ecaterina Grecu, ,,piţigoii" au confecționat cocarde tradiţionale, fluturaşi şi însemnele drapelului - tricolorului românesc, dorinţă prin care au onorat Marea  Sărbătoare Naţională.
În Orăşelul Copiilor în încheierea momentul festiv ,,piţigoii" au făcut o poză de grup prezentând obiectele confecționate personal cu această ocazie în cadrul atelierului de creaţie.
Toate obiectele confecţionate în Atelierul de creaţiei au fost oferite cu mare drag la toţi locatarii din Casa rezidenţială ,,Casa  Frenţiu" unde prin proiectul ,,Cetăţeni activi la puterea treia" în data de 2 decembrie 2019 s-a organizat sărbătorirea evenimentului prin recitări și cântece patriotice care au înflăcărat sufletele participanţilor. Micii artiști au fost acompaniați la acordeon de domnul profesor-inspector Fluieraş Ioan.
Prin activitatea desfăşurată la ,,Casa Frenţiu" soliştii vocali consacraţi care și-au dat concursul la realizarea acestui moment artistic au fost prof. Maria Matei și Doina Iliescu si tânărul interpret de muzică populară Adrian Bojan.
Programul de cântece de la Casa rezidenţială a Asociaţiei Caritas Eparhial, a fost intercalat de recitări prezentate de către doamna Aneta Cozma, prof. Ecaterina Grecu, Tanca Maria, Doina Iliescu și Miorița Săteanu.
În postul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului care a oferit o evocare a sentimentelor de credinţă si evlavie faţă de sosirea pe lume a Pruncului Iisus s-a creat o atmosferă de linişte şi pace în sufletele tuturor şi o bucurie care s-a transmis prin zâmbete, între toţi participanții.
Surpriza a constituit-o faptul că versurile colindelor nu au fost uitate de către participanţi şi astfel melodiile au răsunat cu duioşie din glasurile tuturor locatarilor din ,,Casa Frenţiu".
Tradiţionalul La mulți ani a fost oferit cu mare însufleţire tuturor românilor de pretutindeni.
Ing. Săteanu Mioriţa,
coordonator de proiect
Cetăţean de onoare al Municipiului Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:55:17 Ora de vară a Europei de Est