Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cea de-a IV-a ediţie a International Magic Bellydance Festival

Sâmbătă, 7 dec., la Casa de Cultură a Sindicatelor

Cea de-a IV-a ediţie a International Magic Bellydance Festival

Cea de-a patra ediţie a International Magic Bellydance Festival va avea loc sâmbătă, 7 decembrie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, începând cu ora 18.00.

Organizatoarea festivalului, cunoscuta profesoară de bellydance, coregrafă şi dansatoare profesionistă Alya a pregătit un eveniment cu totul special pentru acest an, alături de echipa sa de la Orientalya Dance Academy: peste 20 de artişti dansatori profesionişti invitaţi, prima competiţie de dans din istoria festivalului, prezentare de costume de dans, două zile de workshop-uri, muzica live!
 „Aş descrie festivalul nostru ca fiind o sărbătoare a vieţii, a pasiunii, a misterului feminin, dar şi o reuniune a artei frumosului, o celebrare a muzicii, a dansului şi a culturii orientale" - Alya.
Invitatul special al ediţiei Royal Magic Bellydance Festival 2019 este Artem Uzunov (Rusia) unul dintre cei mai buni percuţionişti din lume. Cu ajutorul Darbuka, instrumentul antic de percuţie din Orientul Mijlociu, Artem Uzunov compune ritmuri cunoscute de toţi iubitorii dansului oriental. Artem Uzunov urcă pe scene din întreaga lume alături de cei mai buni dansatori la festivaluri şi competiţii dedicate dansurilor orientale. În 2017, Artem Uzunov a dezvoltat prima aplicaţie de educaţie profesională pentru dispozitive mobile dedicată ritmurilor din Orientul Mijlociu.
Pentru prima dată, Festivalul va găzdui un concurs de bellydance, care se va desfăşura la Casă de Cultură a Sindicatelor din Oradea, sâmbătă 7 decembrie, începând cu ora 12.00. Concursul este structurat pe șapte categorii:  Profesional „Miss Bellydance România", Folclor tradiţional egiptean, Fusion Oriental, Duo, Dum solo, categoria de grup adulţi şi grup copii. La concurs s-au înscris concurente şi grupuri din ţară, dar şi din Ungaria şi Ucraina.
 „Nu ar trebui să mai mire pe cineva organizarea unui concurs dedicat inclusiv grupurilor de copii.  În alte ţări bellydance-ul este privit cu la fel de multă seriozitate ca şi orice altă artă a dansului.  Şcoala noastră de dans, Orientalya Dance Academy, promovează arta dansului oriental şi în rândul celor mici (fetele din grupa pe care am înfiinţat-o au vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani), evident cu muzică, coregrafii şi costume adaptate vârstei lor.  Mă bucur că şi la noi arta dansului oriental începe să fie privită cu seriozitate!"- Alya.
Magic Bellydance Gala Show se va desfăşura tot la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea pe data de 7 decembrie, de la ora 18.00. Pe scenă va cânta live Artem Uzunov, vor dansa Naimah din Ungaria, profesoară de bellydance recunoscută internaţional, Vlad Jucan (finalist la Românii au talent, ediţia 2018), Vita Koval, fondatoarea şcolii de bellydance din Uzghorod (Ucraina), coregrafă şi dansatoare profesionistă, Claudia Teodora Ignat, coregraf de dans clasic indian (din Oradea), invitaţi din Cluj-Napoca, Bucureşti şi din alte oraşe din ţară. Kitti Szunomar, directorul casei Dinasma (Ungaria) îşi va prezenta cea mai recentă colecţie de modă costume orientale.
 „Sperăm ca rezultatul muncii noastre, din punct de vedere organizatoric, al tuturor artiştilor ce vor fi prezenţi să fie vizibil apreciat, respectat şi să creştem în fiecare an pentru a dezvolta şi a promova cât mai frumos şi mai corect arta dansului oriental".
Spectatorii pot participa la o tombolă, în urma căreia pot câştiga o şedinţa foto by Christian Filipescu, un parfum arăbesc (Arabian Sunset - Parfumuri orientale Oradea), o rochie orientală made by Florina (Croitorie Florina) sau o cină romantică la Restaurantul Baretti!
Biletele pot fi procurate de la Sahara Narghile, Café Restaurant Baretti (lângă cofetăria Scala - zona Decebal).
Magazinul DekorTrend pe Str. Vavilov nr. 2 (Str. Nufărului nr 28-32).
Locurile sunt limitate, însă biletele se vor vinde şi la intrare înainte de spectacol şi/sau competiţie. Prețul unui bilet doar pentru Gala Show este de 30 ron.Preţul unui bilet pentru Gală şi Competiție este de 40 ron. Preţul unui bilet pentru competiţie este de 15 ron. Preţul unui bilet VIP  este de 50 ron.
Sponsori: Sahara Nargile Cafe Oradea, Oriental Dreams, Baretti Pizza & Bistro, Aria, Croitorie Florina, Dinasma (Ungaria), Arabian Sunset- Parfumuri orientale Oradea, Dekor Trend, Cristian Filipescu, Caius Videography, Arrabona Hastanc Festival (Ungaria), Oriental Fairytales Belgrad (Serbia), Venus Oriental Festival (Grecia) .
Pentru mai multe detalii va aşteptăm pe pagină noastră de Facebook, Magic Bellydance Festival Oradea - România sau Alya Bellydance.
Vă aşteptăm cu drag la o seară magică!

https://www.youtube.com/watch?v=0XjQvaB66rg


Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:04:26 Ora standard a Europei de Est