Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

C.T. ,,Mihai Viteazul” Oradea, premiat, pentru a treia oară, cu Diplomă de excelență la Gala EduManager 2019

Pentru al treilea an, consecutiv,

C.T. ,,Mihai Viteazul” Oradea, premiat, pentru a treia oară, cu Diplomă de excelență la Gala EduManager 2019

Aflată la cea de-a șaptea ediție, Gala EduManager 2019 a premiat și în acest an Excelența în Educație.

Reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, rectori și prorectori ai unităților de învățământ superior, public și privat, inspectori școlari, manageri ai colegiilor și liceelor din țară, profesori, elevi și reprezentanți ai unor companii private cu soluții pentru mediul educațional au participat în 21 noiembrie, la această ediție. Pentru a câștiga premiile Galei EduManager.ro, instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar şi-au înscris în competiţie proiectele de succes din acest an sau pe cele aflate într-o etapă suficient de avansată, încât să permită evaluarea indicatorilor de succes.
Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, unde au fost prezentate aplicații și soluții de comunicare destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, aspecte legate de legislație, fonduri europene și management instituțional.
Cele mai valoroase proiecte înscrise la fiecare categorie au fost premiate în cadrul Galei EduManager 2019, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din specialiști, alături de editorii portalului EduManager.ro.
Partenerii de jurizare au fost: prof. dr.  Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, Merima Petrovici, director Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, Ministerul Educației Naționale, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Petrișor Țucă, președintele Alianței Nationale a Organizațiilor Studențești din România, Gheorghe Cazan, director executiv, Hofag Engineering.
Proiectele transmise vor fi publicate pe portalul și în newsletter-ul comunității profesionale EduManager. Această comunitate este dezvoltată de către oameni și companii din anul 2007 și a devenit o platformă de comunicare profesională, de marketing și de PR apreciată atât de specialiștii din educație, cât și de companii.
Anul acesta Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea a înscris în concurs două proiecte valoroase derulate prin fonduri europene: Snowmen goes intercultural respectiv Open minds - open hearts.
Proiectul Snowmen goes intercultural a impresionat juriul care i-a acordat Diploma de excelență. Reamintim că  șase tineri de la Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea, însoțiți de două cadre didactice ale instituției, prof. Alice Popa și Șereș Raluca, au participat la acest proiect în perioada 24.02. - 2.03. 2019 .
Scopul proiectului a fost ca tinerii participanți, proveniți din medii sociale, culturale și politice diferite, să facă schimb de idei și exemple de viață cotidiană. Participanții au experimentat modelul de viață al tinerilor finlandezi și modalități de a lucra într-un mediu multicultural (lucrul în echipe mixte) - fiind astfel urmat conceptul Uniunii Europene de a conviețui într-un spațiu multicultural.
După faptă, a venit și răsplata. Proiectul a fost premiat, într-o atmosferă festivă, în acord cu importanţa domeniului. La festivitatea de premiere au fost prezenţi o parte din tinerii implicaţi în proiect însoţiţi de prof. Alice Popa. Emoţiile, dar şi bucuria au fost reflectate din plin de discursul emoţionant al unuia dintre tinerii participanți la proiect, Ionuţ Breb.
Dincolo de solemnitatea momentului și de bucuria recunoașterii și aprecierii eforturilor lor, rămâne satisfacția de a demonstra că se poate, că stă în puterea noastră să facem lucrurile și altfel. Tinerii și profesorii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea au dovedit, din nou, acest lucru. Mentalitățile se pot schimba. E greu, dar nu imposibil, să găsim resurse interioare pentru a face lucrurile să meargă!
În 2017 și 2018 - alte două premii de excelenţă
Dacă vom arunca o privire în urmă, tot pe ovidan.ro, în 2017 și 2018, vom citi:
Miercuri, la București, la Gala Edu Manager 2018
Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea a obținut Premiul de Excelenţă
Miercuri, 21.11.2018, la București, la a VI -a ediție a Galei Edu Manager, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea a obţinut Premiul de Excelenţă pentru proiectul Erasmus+ ,,Open Minds - Open Hearts - Europe of Youth 2018" , înscris la categoria „Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene"/ Învățământ Preuniversitar.
La fel putem citi și în 2017, tot pe ovidan.ro
Așadar, nu e o întâmplare (în 2019), ci o repetare, după încă două premii EduManager, unul în 21 noiembrie 2018, iar celălalt în 22 noiembrie 2017.
Felicitări tuturor!
Director,
prof. dr. Ruben Filimon
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: C.T. ,,Mihai Viteazul” Oradea, premiat, pentru a treia oară, cu Diplomă de excelență la Gala EduManager 2019.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 23:58:59 Ora de vară a Europei de Est