Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La ,,Goga” Marghita se învață scrierea proiectelor Erasmus+

Atelierul din perioada 21 - 23 noiembrie a fost un real succes!

La ,,Goga” Marghita se învață scrierea proiectelor Erasmus+

După obținerea în luna iunie a titlului de Școală Europeană, Colegiul Național ,,Octavian Goga" din Marghita a înțeles nu numai să-și poarte cu mândrie titlul, ci să muncească neobosit la dezvoltarea dimensiunii europene. Un aport însemnat la obținerea titlului au avut-o cele trei proiecte Erasmus+ derulate de instituție, în ultimii ani.

Recunoaștem oportunitatea extraordinară pe care acest program european de finanțare în domeniul educației, o oferă cadrelor didactice și elevilor de a se forma și dezvolta personal și profesional, în concordanță cu valorile europene.
În acest context s-a înscris demersul directorului instituției, domnul profesor Marcel-Emil Sas-Adăscăliții și a coordonatorului pentru proiecte comunitare, Loredana Braia, de a aplica, în luna iulie, pentru procesul de selecție de la nivel național, inițiat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) în vederea alegerii instituției care să găzduiască Atelierul de scriere de proiecte ParteneriatE+, în cadrul Programului ERASMUS+, din luna noiembrie a acestui an.
Rezultatele deosebite, infrastructura modernă, strategia de management orientată spre dezvoltarea cooperării europene, ne-au propulsat pe lista câștigătorilor. Această veste ne-a onorat și ne-a bucurat, cu atât mai mult cu cât instituția noastră a oferit, în acest fel, șansa tuturor organizațiilor și instituțiilor bihorene, interesate să implementeze proiecte de parteneriate strategice în cadrul acestui program de finanțare europeană, de a beneficia de organizarea cursului, în județul nostru.
Atelierul a avut loc în perioada 21 - 23 noiembrie 2019 și a fost un real succes! Au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, asociațiilor non-profit și organizațiilor de formare și asistență socială, din toate colțurile județului Bihor. Cei doi formatori ai Agenției Naționale, doamnele Corina Pintea și Nicoleta Chiș-Racolța au abordat cu mult profesionalism toate temele de interes și s-au pliat pe nevoile participanților, reușind să creeze o atmosferă caldă, deschisă și să răspundă tuturor întrebărilor cursanților.
Toată lumea a plecat de la Marghita cu o bună înțelegere a programului Erasmus+ și a Acțiunii Cheie 2 - Parteneriate strategice pentru inovare și schimb de bune practici și cu o motivație crescută de a depune proiecte de parteneriat strategic Erasmus+.
Loredana Braia,
coordonator proiecte comunitare

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:14 Ora de vară a Europei de Est