Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La vânătoarea de comori locale şi europene

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Unirea” Ştei,

La vânătoarea de comori locale şi europene

19 echipaje formate din elevi ai şcolilor şi liceelor din Beiuş şi din Ţara Beiuşului s-au aliniat sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la startul concursului ,,Vânătoarea de comori locale şi europene", organizat de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş.

Concursul s-a desfăşuat în cadrul proiectului Valori Naţionale, Valori Europene, derulat de Asociaţie şi finanţat de Primăria Municipiului Beiuş.
Concursul de orientare turistică a avut loc în Pădurea Delani, unde elevii au descoperit ,,comorile" doar în urma răspunsurilor corecte la întrebări legate de Uniunea Europeană şi locul României în cadrul Uniunii. După concurs a urmat o vizită la Moara Roşia şi un popas la Căminul Cultural din Roşia, unde s-a făcut evaluarea rezultatelor celor două probe ale concursului, s-au înmânat premii şi plachete echipajelor câştigătoare şi diplome tuturor participanţilor. Ziua s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Viorii cu goarnă din Lazuri de Roşia.
Printre echipajele aliniate la start s-a numărat şi un echipaj format din trei elevi ai Liceului Tehnologic ,,Unirea" Ştei: Guler Vanesa, Dumşe Salsonya şi Zbârcea Rareş. Echipajul a obţinut premiul III şi s-a bucurat de această experienţă inedită. Rareş, elev în clasa a X-a, spune că: ,,Experienţa de azi a fost una minunată. Concursul a fost cu suişuri şi coborâşuri, cu întrebări mai uşoare şi mai grele, traseul prin pădure a fost puţin complicat, dar din fericire toate echipajele s-au descurcat. Am fost încurajaţi tot timpul de profesorii noştri coordonatori. Mulţumim Asociaţiei ,,Avram Iancu" Beiuş pentru această activitate şi pentru toate activităţile educative şi concursurile la care am fost invitaţi să participăm, dar şi profesorilor care ne-au implicat şi ne-au făcut cunoscute activităţile Asociaţiei". Salsonya adaugă: ,,Din punctul meu de vedere, expediţia de azi a fost foarte interesantă, am reuşit să trecem peste nişte provocări inedite şi am învăţat lucruri care cu siguranţă ne sunt de folos". Dorim să reamintim faptul că acelaşi echipaj a obţinut premiul II la concursul din luna iunie 2019, ,,Avram Iancu, Craiul Munţilor".
Preşedintele Asociaţiei, domnul Viorel Ianc, se bucură că a reuşit să antreneze un număr mare de elevi într-o nouă activitate de succes: ,,Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş, în cei 15 ani de activitate, a derulat proiecte având ca grup ţintă cu precădere elevii, tinerii, dar nu numai. De data aceasta, am organizat altceva faţă de activităţile cu care v-am obişnuit: un concurs de orientare turistică, dublat de unul de aprofundare şi valorificare a unor cunoştinţe de cultură generală despre Uniunea Europeană, circumscrierea ţării noastre în Uniune, elemente de istorie locală şi detalii legate de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş. Cele 19 echipaje au avut o zi plină alături de profesorii coordonatori, organizatori, arbitri de teren, tehnicieni şi specialişti în domeniu. La finalul zilei, câştigători au fost toţi elevii, care, în urma unei instruiri prealabile, au aprofundat ce înseamnă busolă, hartă, orientare în teren, reuşind să îşi dezvolte abilităţi şi în acest domeniu".
Ziua s-a încheiat cu zâmbete pe buze şi dorinţa de a relua activitatea în viitor.
Găsiți mai multe în Galeria foto: La vânătoarea de comori locale şi europene.

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 08:21:11 Ora de vară a Europei de Est