Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

La Școala Gimnazială Internațională Agora, bucuriile se înmulțesc săptămânal, lunar, dar și ocazional

Mâncare sănătoasă pentru copii sănătoși

La Școala Gimnazială Internațională Agora, bucuriile se înmulțesc săptămânal, lunar, dar și ocazional

Pe site-ul școlii și pe cel al grădiniței Agora, acțiunile se adună zi de zi, oră de oră, așa încât părinții și cei dragi, care au acces, sunt racordați, văd tot ce mișcă odraslele lor, cu bune cu rele, dar mai ales toate victoriile copiilor în lupta lor continuă de escaladare a Everestului cunoașterii; zi de zi, ei cresc frumos și sănătos, sub îndrumarea dascălilor cu vocație, se simt excelent în cea de-a doua familie... de la școală, pentru că așa este atmosfera la Agora, ca în familie, nu ca la școală!

Ei nu vin la școală să fie ascultați, să li se dea note, ei vin să se joace și să se îmbogățească sufletește, să deprindă priceperi și deprinderi pentru viață, nu pentru că așa e bine, așa e frumos și așa trebuie... Aici cine știe mai multe spune și celorlalți, inclusiv părinții care au experiență bogată, care călătoresc mult în afară, care vin din alte țări și din alte culturi, țin lecții de viață, împărtășind din cunoștințele, deprinderile și învățăturile lor.
Mai zilele trecute, am fost invitați de doamna profesor Venter Aurelia-Ioana la o activitate de gătit, ținută de un tătic în fața elevilor din clasa întâi. Ceilalți, din celelalte clase, simțind în pauză mirosul, care răzbătea din bucătărie și sala de mese, le antrena simțurile și îi ademenea să tragă măcar cu ochii, neștiind că la final și ei vor avea parte de surprize-surprize gustoase.
Activități extracurriculare cu scop educativ, lunar
,,Școala Gimnazială Internațională Agora are ca obiective, anul acesta școlar 2019-2020, să organizeze, în fiecare lună, activități extracurriculare cu scop educativ pentru elevi. În această lună, elevii clasei I au organizat activități de gătit. Prima dată au făcut un cheesecake francez cu zmeură și afine, deosebit de gustos, iar cât timp desertul a stat la frigider, tăticul unui elev de la noi din clasă, domnul Ioan Popa-Baciu, a gătit o rețetă de spaghete cu legume și bacon, dar pe lângă gătit, elevii au învățat cum se numesc alimentele în  italiană", a ținut să precizeze doamna profesor Venter Aurelia-Ioana.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (66 de poze) în Galeria foto: La Școala Gimnazială Internațională Agora, bucuriile se înmulțesc săptămânal, lunar, dar și ocazional.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:58:04 Ora standard a Europei de Est