Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Curățenie generală la Roșia

Let s do it, Romania!

Curățenie generală la Roșia

,,Lucrurile simple întreprinse în mod costant, cu viziune și integritate, te vor ajuta să te transformi dintr-un individ obișnuit într-unul extraordinar"- Jim Dornan.

Răspunzând la dorința copiilor de a mai derula activități de voluntariat pe această temă, am punctat și în acest an, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, acțiunea Let` s Do It, România.
Se pare că va deveni tradiție ca, de Ziua Mondială a Curățeniei, elevii școlii noastre să participe la igienizarea spațiilor verzi din împrejurimile școlii.
Astfel că, prin intermediul acestei acțiuni de voluntariat se încearcă conștientizarea rolului pe care fiecare dintre noi, cu mic, cu mare, îl avem în societate și în lume.
Elevii, dar și preșcolarii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Roșia nu doar că susțin că vor să locuiască într-o țară curată și educate, ci și acționează în acest sens. Elevii/ preșcolarii noștri sunt oglinda noastră, a cadrelor didactice, a școlii, a comunității, a țării.
Activitatea de voluntariat, Let' t Do It, Romania!, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Roșia, a fost coordonată de prof. Cioloș Adina-Ionela, împreună cu cadrele didactice: prof. Silaghi Valentina-Gela, Ujoc Maria, Harn Andreea- Anca, de la Școala Primară Nr.1 Lazuri și Gavrilă Marioara-Dana, de la Grădinița cu Program Normal Nr.2 Lazuri.
,,Micii" voluntari au fost în număr de: 26 de elevi din învățământul gimnazial, clasa a V-a (Barnoș Paul, Bocoi Amalia, Bolojan Daria, Cabău Robert, Călin Daria, Ciobanu Anghel, Ciuhandu Daniela, Codrean Giulia, Codrean Ruben, Codrean-Begu Liliana, Copăcian Denis, Costin Raul, Gavriș Patricia, Ion Miruna, Malița George, Malița Teofila, Morar Anamaria, Moraru Daliana, Pașcondea Ania, Pașcondea Bogdan, Perț Giulia, Popa Daniel, Pup Diana, Pup Mălina, Tirla Raluca, Topai Adrian); 10 elevi din învățământul primar (Buha Florina-Daniela, Seica Larisa-Antonia - clasa a IV-a, Pup Andra- Simona, Zăvoianu Sara-Ligia - clasa a III-a, Codoban Paul-Ionuț, Buha Anamaria-Florina, Pup Alexandru-Ionuț, Pup Antonia-Valentina, Pup Nicolas-Teodor, Pup Vlad-Nicolas clasa I) și 14 preșcolari (Balint Larisa-Antonia, Buha Dragoș-Florentin, Cabău Rareș-Daniel, Hahău Eduard-Ionuț, Hahău Lucas, Pup Filip) care, împreună cu cele cinci cadre didactice au colectat deșeuri din apropierea școlii/ grădiniței, astfel cumulând 24 de saci plini cu deșeuri care au fost depozitați în pubelele Primăriei Roșia.
Mulțumim micilor voluntari și ecologiști pentru efortul depus și implicarea de care au dat dovadă. Cu siguranță, aceștia vor fi mai atenți și responsabili cu mediul înconjurător.
În concluzie, noi ne amintim proverbul ,,Omul sfințește locul" și încercăm să conturăm sensul acestui proverb prin educarea civică și morală a copiilor și tinerilor.
Let' s Do It, Romania!
Let' s Do It, Bihor!
Let' s Do It, Roșia!
Harn Andreea-Anca & Cioloș Adina-Ionela
Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Curățenie generală la Roșia.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:03:37 Ora de vară a Europei de Est