Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Peste 300 de copii și părinți au fost implicați de poliţiştii bihoreni într-o inedită lecție de educație rutieră

„Verde la educație pentru circulație”

Peste 300 de copii și părinți au fost implicați de poliţiştii bihoreni într-o inedită lecție de educație rutieră

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în parteneriat cu S.C. Lidl Discount S.R.L., au organizat o nouă lecție interactivă de circulație rutieră, în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei de educație si prevenție rutieră „Verde la educație pentru circulație", desfășurată la nivel național de Poliția Română și Lidl.

Ediția de anul acesta a avut loc începând cu ora 11.00, când copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani și părinții acestora au fost invitați să participe la cursuri interactive de educație rutieră, susținute de polițiștii rutieri bihoreni, pentru a învăța cum să fie pietoni responsabili. Acestea s-au desfășurat simultan, în două locații din municipiul Oradea (Calea Borșului și Strada Tudor Vladimirescu) și una din municipiul Salonta, în parcările magazinelor Lidl. Evenimentul a avut loc simultan, în sectoarele special amenajate, în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară.  
Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație" de anul acesta a constat în jocul „Surprize sau amenzi?", care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de polițiștii bihoreni, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.
Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație", inițiat de Lidl și Poliția Română, are ca scop conștientizarea celor mici, dar și a părinților, cu privire la importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.
„Surprize sau amenzi?" - noutatea ediției din acest an
În județul Bihor, lecția interactivă a avut loc în parcările celor trei magazine Lidl selectate, începând cu ora 11.00 și a constat în două sesiuni: prima parte a fost una informativă, iar cea de-a doua una practică, pentru ca micuții să aibă ocazia să aplice noțiunile tocmai învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiștii bihoreni toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic.
Cea de-a doua parte a evenimentului, dedicată educației prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul ,,Surprize sau amenzi?" Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, a adresat întrebări participanților. Polițiștii bihoreni au apreciat răspunsurile primite printr-o pancartă cu „Surpriză", pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă", pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun.
La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți" ai cursului.
Comisar șef de poliție Alina Fărcuța,
purtător de cuvânt
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Peste 300 de copii și părinți au fost implicați de poliţiştii bihoreni într-o inedită lecție de educație rutieră.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:22:58 Ora de vară a Europei de Est