Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Se dorește inițierea unei ,,Academii” gastronomice

Lansarea proiectului „Good Chefs Oradea”

Se dorește inițierea unei ,,Academii” gastronomice

Organizatorii deja ,,celebrului" festival-concurs „D'ale porcului" (www.fcdp.ro) lansează un nou proiect!

Good Chefs Oradea" este titulatura sub care, un grup de pasionaţi intenţionează să iniţieze o Academie gastronomică! Mai precis, un loc unde bihorenii - pasionaţi, amatori şi profesionişti, copii şi adulţi, cunoscători sau doar admiratori ai gastronomiei - să aibă privilegiul să deprindă Arta culinară, această minunată artă a gustului, aromelor şi culorilor!
Good Chefs Academy" vrea să însemne cursuri de formare şi certificare recunoscute în Uniunea Europeană pe segmentele „Bucătar" şi „Cofetar-Patiser"! Good Chefs Academy" vrea să însemne evaluarea competențelor și experienței persoanelor care deja profesează în aceste domenii! „Good Chefs Academy" vrea să însemne masterclass-uri, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti, cu specialişti de top! Good Chefs Academy" vrea să însemne cursuri de gătit şi de alimentaţie sănătoasă pentru toţi, începând cu vârsta de 4 anişori! „Good Chefs Academy" vrea să însemne promovarea, susţinerea şi reprezentarea producătorilor/ distribuitorilor locali de produse/ servicii gastro!
Evenimentul de lansare a proiectului „Good Chefs Oradea" va fi prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor/ distribuitorilor de produse/ servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor şi are ca obiective: Prezentarea şi promovarea micilor producătorilor bihoreni de produse alimentare tradiţionale; Promovarea dezvoltării durabile, respectiv a turismului durabil în judeţul Bihor (Valorificarea potenţialului turistic al fiecărei comune - prin promovarea obiectivelor turistice şi a produselor alimentare tradiţionale specifice, evidenţierea acestora ca destinaţii gastronomice autentice şi creşterea numărului de turişti); Prezentarea şi promovarea marilor producători şi distribuitori bihoreni de produse şi servicii gastro şi conexe; Stabilirea de parteneriate între producătorii/ distribuitorii locali şi naţionali de produse/ servicii gastro şi conexe şi reprezentanţii locali ai industriei ospitalităţii (organizatorii aşteaptă aproximativ 300 de participanţi, care vor deveni parte a unei baze de date judeţene reprezentative pentru acest domeniu); Promovarea învăţământului profesional dual local cu specializările „Bucătar" şi „Cofetar-Patiser"; Promovarea propunerilor participanţilor pentru o mai bună colaborare cu instituţiile de control ale statului; Promovarea staţiunii Băile Felix şi a judeţului Bihor ca destinaţii turistice. Un alt obiectiv al evenimentului este prezentarea şi promovarea Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, singura cu drepturi depline în World Association of Chefs Societies (W.A.C.S.).
Întâlnirea va avea loc joi, 19 septembrie 2019, de la ora 18, la Complexul President din Băile Felix. (N.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:14 Ora de vară a Europei de Est