Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de Cariere pregătește cel mai complex sezon de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova

În perioada octombrie-noiembrie 2019 (9 nov. în Oradea)

Târgul de Cariere pregătește cel mai complex sezon de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova

Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova, anunță începerea unui nou sezon de evenimente destinate atât celor ce își caută un loc de muncă, cât și companiilor dornice să angajeze.

În perioada octombrie-noiembrie 2019 vor avea loc opt evenimente de recrutare în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea.
La fiecare eveniment organizat de Târgul de Cariere participă între 1.200 și 8.000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani, sezonul toamnă 2019 anunțând a fi cel mai complex sezon de până acum.
Pentru fiecare dintre cele opt evenimente desfășurate în sezonul de toamnă 2019, Târgul de Cariere implementează diferite concepte de activări și acțiuni menite să atragă participanți cât mai mulți și din domenii cât mai diverse. Astfel, la Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu și Chișinău vor avea loc, pe lângă evenimente de recrutare, campionate de jocuri video (gaming tournaments) dedicate tinerilor pasionați de jocuri tip arcade sau MOBA, iar în Cluj-N. și Chișinău vor fi organizate evenimente tip Hackathon, menite să stimuleze interactivitatea și implicarea participanților.
În plus, Clujul reprezintă una dintre locațiile speciale pentru desfășurarea evenimentelor de recrutare, aici având loc două evenimente diferite, pe parcursul aceluiași sezon: Târgul de Cariere #IlovemyJob, eveniment de recrutare în domenii diverse, completat de conceptul I ❤ Job Academy, o serie de conferințe și workshop-uri tematice, cu scopul de perfecționare a abilităților candidaților și Cluj Tech Society #TDCIT, eveniment ce înglobează atât conceptul de recrutare dedicat domeniului IT, cât și unul de prezentări interactive, demonstrații și workshop-uri în IT, la care participă antreprenori, angajatori și candidați cu potențial.
 Printre speakerii care vor urca pe scena conferinței I ❤ Job Academy se numără : Andreea Marin, personalitate TV, Valeriu Andriuță, actor și Charles Wratto, ambasador al Centre for Peace Studies (Sri Lanka).
Ediția din această toamnă a Cluj Tech Society este dedicată temei EdTech (Education and Technology), printre cei prezenți la conferință numărându-se Eden Lazaness, Head of Innovation la King's College, reprezentanți ai companiilor Google (Zurich) și Testerum (Amsterdam), precum și Urania Cremene (specialistă parenting).
În ultimii șapte ani, evenimentele de recrutare organizate de Târgul de Cariere au cunoscut o creștere constantă de 10% atât a numărului de participanți cât și a companiilor prezente. Tendința este aceea de creștere a mediei de vârstă a persoanelor prezente la târgurile de recrutare, iar în funcție de orașul de desfășurare a evenimentului, pregătirea și experiența profesională a candidaților este mai accentuată.
Domeniile din care provin companiile ce oferă locuri de muncă sunt diverse, de la Retail, Resurse Umane, Inginerie sau Financiar-Bancar și până la Automotive, Turism, Contabilitate, Consultanță și IT, posturile disponibile și numărul acestora fiind diferite de la un oraș la altul. În plus față de edițiile trecute, ediția de toamnă 2019 va include și joburi part-time și internship-uri pentru anumite companii, în anumite orașe.
Datele și locațiile concrete ale evenimentelor organizate de Târgul de Cariere în sezonul toamnă 2019 sunt:
Iași: 11-12 octombrie 2019
Cluj și Cluj IT: 15-16 octombrie 2019, respectiv 15-16 noiembrie 2019
Brașov: 23-14 octombrie 2019
Chișinău: 1-2 noiembrie 2019
Oradea: 9 noiembrie 2019
Sibiu: 19-20 noiembrie 2019
Mureș: 22 noiembrie 2019
Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova. Activitatea companiei a început în 2006, în Cluj-Napoca, ajungând să ofere, după un deceniu de activitate, cea mai răspândită și eficientă soluție de recrutare din țară. Evenimentele desfășurate în cele șapte orașe: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Oradea, Târgu Mureș, Sibiu  și Brașov, de două ori pe an (primăvara și toamna) au rolul de a aduce împreună angajatorii și candidații, astfel încât interacțiunea directă dintre aceștia să crească substanțial șansele pentru ambele părți de a se împlini profesional. În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă peste 400 companii și peste 30.000 candidați cu potențial.  
Stanca Potra,
PR Manager

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:51 Ora de vară a Europei de Est