Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Târgul de Cariere pregătește cel mai complex sezon de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova

În perioada octombrie-noiembrie 2019 (9 nov. în Oradea)

Târgul de Cariere pregătește cel mai complex sezon de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova

Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova, anunță începerea unui nou sezon de evenimente destinate atât celor ce își caută un loc de muncă, cât și companiilor dornice să angajeze.

În perioada octombrie-noiembrie 2019 vor avea loc opt evenimente de recrutare în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea.
La fiecare eveniment organizat de Târgul de Cariere participă între 1.200 și 8.000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani, sezonul toamnă 2019 anunțând a fi cel mai complex sezon de până acum.
Pentru fiecare dintre cele opt evenimente desfășurate în sezonul de toamnă 2019, Târgul de Cariere implementează diferite concepte de activări și acțiuni menite să atragă participanți cât mai mulți și din domenii cât mai diverse. Astfel, la Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu și Chișinău vor avea loc, pe lângă evenimente de recrutare, campionate de jocuri video (gaming tournaments) dedicate tinerilor pasionați de jocuri tip arcade sau MOBA, iar în Cluj-N. și Chișinău vor fi organizate evenimente tip Hackathon, menite să stimuleze interactivitatea și implicarea participanților.
În plus, Clujul reprezintă una dintre locațiile speciale pentru desfășurarea evenimentelor de recrutare, aici având loc două evenimente diferite, pe parcursul aceluiași sezon: Târgul de Cariere #IlovemyJob, eveniment de recrutare în domenii diverse, completat de conceptul I ❤ Job Academy, o serie de conferințe și workshop-uri tematice, cu scopul de perfecționare a abilităților candidaților și Cluj Tech Society #TDCIT, eveniment ce înglobează atât conceptul de recrutare dedicat domeniului IT, cât și unul de prezentări interactive, demonstrații și workshop-uri în IT, la care participă antreprenori, angajatori și candidați cu potențial.
 Printre speakerii care vor urca pe scena conferinței I ❤ Job Academy se numără : Andreea Marin, personalitate TV, Valeriu Andriuță, actor și Charles Wratto, ambasador al Centre for Peace Studies (Sri Lanka).
Ediția din această toamnă a Cluj Tech Society este dedicată temei EdTech (Education and Technology), printre cei prezenți la conferință numărându-se Eden Lazaness, Head of Innovation la King's College, reprezentanți ai companiilor Google (Zurich) și Testerum (Amsterdam), precum și Urania Cremene (specialistă parenting).
În ultimii șapte ani, evenimentele de recrutare organizate de Târgul de Cariere au cunoscut o creștere constantă de 10% atât a numărului de participanți cât și a companiilor prezente. Tendința este aceea de creștere a mediei de vârstă a persoanelor prezente la târgurile de recrutare, iar în funcție de orașul de desfășurare a evenimentului, pregătirea și experiența profesională a candidaților este mai accentuată.
Domeniile din care provin companiile ce oferă locuri de muncă sunt diverse, de la Retail, Resurse Umane, Inginerie sau Financiar-Bancar și până la Automotive, Turism, Contabilitate, Consultanță și IT, posturile disponibile și numărul acestora fiind diferite de la un oraș la altul. În plus față de edițiile trecute, ediția de toamnă 2019 va include și joburi part-time și internship-uri pentru anumite companii, în anumite orașe.
Datele și locațiile concrete ale evenimentelor organizate de Târgul de Cariere în sezonul toamnă 2019 sunt:
Iași: 11-12 octombrie 2019
Cluj și Cluj IT: 15-16 octombrie 2019, respectiv 15-16 noiembrie 2019
Brașov: 23-14 octombrie 2019
Chișinău: 1-2 noiembrie 2019
Oradea: 9 noiembrie 2019
Sibiu: 19-20 noiembrie 2019
Mureș: 22 noiembrie 2019
Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova. Activitatea companiei a început în 2006, în Cluj-Napoca, ajungând să ofere, după un deceniu de activitate, cea mai răspândită și eficientă soluție de recrutare din țară. Evenimentele desfășurate în cele șapte orașe: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Oradea, Târgu Mureș, Sibiu  și Brașov, de două ori pe an (primăvara și toamna) au rolul de a aduce împreună angajatorii și candidații, astfel încât interacțiunea directă dintre aceștia să crească substanțial șansele pentru ambele părți de a se împlini profesional. În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă peste 400 companii și peste 30.000 candidați cu potențial.  
Stanca Potra,
PR Manager

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:04:52 Ora standard a Europei de Est