Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Acces la succes!

Mesajul rectorului

,,Acces la succes!

,,Echipa de management a Universității Agora din Oradea consideră transparența o componentă esențială a calității". (Misiunea asumată de către rector și echipa sa)

Universitatea Agora din Oradea este o instituție de învățământ superior de drept privat și utilitate publică, înființată în anul 2000 de Fundația Agora, acreditată de ARACIS în 2010 și validată de Parlamentul României prin Legea 59/2012, ca parte a sistemului național de învățământ superior în România. În anul 2018, Universitatea Agora a fost re-acreditată de ARACIS, cu gradul de încredere.
În data de 24.04.2012 am fost ales rector de către toți profesorii și studenții Universității Agora din Oradea,  pentru legislatura din 2012 -2016, iar în 2016 am fost reales pentru mandatul 2016-2020.
Rectorul reprezintă în mod legal Universitatea Agora din Oradea (UAO) în Consiliul Național al Rectorilor în relațiile cu Ministerul Educației Naționale și entitățile sale subordonate sau consultative (ARACIS, CNATDCU, UEFISCDI etc.), cu guvernul  și autoritățile locale, naționale și din străinătate, cu organisme publice naționale și internaționale.
Deși  tânără și mică, cu  doar două facultăți (Facultatea de Științe Juridice și Administrative şi Facultatea de Științe Economice), Universitatea Agora din Oradea este extrem de dinamică și activă. În loc de o dezvoltare cantitativă preferă una calitativă. UAO are patru specializări de licenţă acreditate: Drept (4 ani), Poliţie locală (3 ani), Management (3 ani) şi Contabilitate şi informatică de gestiune (3 ani), precum şi trei programe de masterat acreditate: Ştiinţe penale şi criminalistică (1 an), Cercetări criminalistice aplicate (2 ani) şi Managementul resurselor umane (2 ani).
Fără falsă modestie, Universitatea Agora din Oradea are unele performanțe dificil de realizat chiar și de unele instituții academice vechi și mai mari: 5 centre de cercetare (două internaționale), o editură editând 5 reviste științifice internaționale în limba engleză (dintre care una este indexată în ISI Web of Science, 5 conferințe internaționale în limba engleză, un laborator informatic, un laborator criminalistic, trei săli cu table inteligente pentru cursuri și videoconferințe, trei săli de curs cu peste 100 de locuri, platformă pentru învățarea electronică și 10 proiecte POS-DRU încheiate cu succes.
UAO a fost caracterizată de echipa EUA-IEP (2014) ca ,,o universitate antreprenorială":
Echipa EUA-IEP despre UAO (PDF): ,,Echipa s-a bucurat să cunoască caracteristicile de instituție antreprenorială a Universității Agora și rolul său de furnizor de educație superioară în domeniul dreptului, managementului și științelor sociale. A fost o experiență interesantă de discutat cu personalul, studenții și părțile interesate din exterior provocările cu care se confruntă UAO și eforturile universității de a aborda constrângerile și de a explora oportunitățile viitoare. Credem că universitatea are potențialul de a face pași de succes în următorul său stadiu de dezvoltare".
În perioada 2012-2018, Universitatea Agora din Oradea a realizat numeroase acorduri internaționale cu numeroase universități din Europa, India și China. Începând cu anul universitar 2019-2020, intenționăm să extindem internaționalizarea și reperele unei universități inteligente într-o lume nouă (cu digitizarea, transformarea digitală, AI, 4iR, M-learning etc.).
Dacă agreaţi o educație de calitate superioară, prin tehnologii moderne de predare, în deplină transparență și legalitate, puteţi avea încredere în Universitatea Agora din Oradea.
Succes la acces!
Rector,
Prof.univ.dr.habil. Ioan Dzițac

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:04 Ora de vară a Europei de Est