Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activitățile extrașcolare - bucuria copiilor

La Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Activitățile extrașcolare - bucuria copiilor

Anul școlar 2018/2019 a fost unul bogat în activități extrașcolare pentru elevii claselor de Step by Step și în mod special pentru elevii clasei a III-a B, îndrumați de învățătoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc.

Luna septembrie a adus copiilor o activitate de ecologizare și de protejare a mediului înconjurător, la care au participat elevi din toate clasele, activitate în cadrul Proiectului Național Let's do it, Romania!
În luna octombrie (16.10.2018) au participat la activitatea de educație financiară, la Școala de bani pe roți, organizată de B.C.R. și Fundația Vodafone România. Timp de o oră și jumătate au învățat prin jocuri și activități în echipă cum se folosesc înțelept banii și cum se pot face economii. La aceeași activitate au participat în zilele următoare elevii claselor a II-a B Step, îndrumați de învățătoarele Alina Selegean și Alexandra Ciuciu, precum și elevii clasei a IV-a B Step, îndrumați de învățătoarele Angelica Suciu și Camelia Berindan.
Alături de elevii claselor a II-a B și a IV-a B, elevii clasei a III-a B au efectuat în 18 octombrie 2018, o vizită la Imprimeria de Vest Oradea, urmărind procesul și etapele de realizare a unei cărți, sub îndrumarea personalului binevoitor care le-a explicat micuților procedeul de lucru și a demonstrat cu utilajele speciale, realizarea cărților.  
Tot în luna octombrie,( 24.10.2018) elevii clasei a III-a B au vizitat Planetariul Mobil de la Casa de Cultură a Sindicatelor, aflând informații și urmărind proiecțiile despre univers, stele, constelații și Sistemul nostru Solar, alături de elevii claselor a II-a B și a IV-a B.
Micii școlari ai claselor CPB- învățătoare Florica Dăgău, I A- învățătoare Ioana Chișiu, a II-a B -învățătoare Alina Selegean și Alexandra Ciuciu, a III-a B- învățătoare Veronica Isdrailă și Laura Baidoc, a IV-a B-învățătoare Angela Suciu și Camelia Berindan, s-au bucurat vizionând spectacole de teatru la Teatrul ,,Regina Maria", jucate de trupa Arcadia în sala cu același nume, după cum urmează: Apolodor, pinguinul călător- 8.11.2018; Săniuța lui Moș Crăciun- 13 decembrie, 2018; Regele Smoc de Barbă-25 februarie, 2019; Păcală- 6 mai, 2019.
Clasele a II-a B, a III-a B și a IV-a B Step by Step au pregătit și susținut un concert de colinde de Crăciun, în luna decembrie.
În luna octombrie, elevii clasei a III-a B au sărbătorit 500 de zile de școală, iar în aprilie au avut sărbătoarea celor 600 de zile de școală. Conform tradiției alternativei educaționale Step by Step, elevii au prezentat colecțiile ingenioase, confecționate din câte 600 de obiecte. Fiecare colecție a reprezentat interesele, pasiunile și a reflectat personalitatea fiecărui copil.
Activitățile variate din programul ,,Școala altfel" le-a prilejuit copiilor multă bucurie: au servit pizza la Restaurantul Cireșica (clasele CPB, a II-a B, a III-a B, a IV-a B), au vizitat  Unitatea 2 de Pompieri de pe Str. Aluminei și muzeul Pompierilor- au urmărit demonstrații de salvare și intervenție, au observat mașinile de intervenție și instrumentele din dotare (clasele CPB, a II-a B, a III-a B, a IV-a B), au vizionat filmul A dog's way home la Cinema Palace; elevii clasei a III-a B au încondeiat ouă cu ceară și au făcut experimente științifice, au audiat concertul  Natura în muzică, la Filarmonica de Stat, Oradea.
Înv. Laura Baidoc
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Activitățile extrașcolare - bucuria copiilor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:57 Ora de vară a Europei de Est