Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programul național de gastronomie pentru tineret „Culinariada”, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

Marți, s-a desfășurat

Programul național de gastronomie pentru tineret „Culinariada”, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

Marți, 16 iulie 2019, s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea, programul național de gastronomie pentru tineret „Culinariada", lansat de către Chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România. Euro-Toques International (Comunitatea Europeană a Bucătarilor - o organizație profesională internațională, care reprezintă elita maeștrilor bucătari din Europa și a proprietarilor de restaurante care respectă regimul de alimentație sănătoasă).

La deschiderea evenimentului au participat reprezentanții societăților comerciale care au sponsorizat activitatea: dna Lazăr Daniela, general manager Double Tree by Hilton și dl Marius Musteață, director general Selgros Oradea.
Invitați de onoare au fost: dl. prof. ing. Mieluț Florian, inspector școlar de specialitate - învățământ profesional și tehnic, dl. Mihai Jurca, președinte al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și dna Teodora Chifor, președinte al Asociației EduBiz.
În cadrul activității „Culinariada", elevii au avut ocazia să vizualizeze diverse tehnici de gătit, organizarea spațiului și a echipei de lucru în bucătărie, organizarea și decorarea farfuriilor în restaurantele ca la carte, noile tendințe internaționale ale sectorului gastro și noțiunile de bază despre carnea de vită, pește și pasăre.
Au gătit alături de maeștrii bucătari Chef Radu Zărnescu și Chef Nicolae Niculai, elevii premiați la concursul „Disciplinele tehnologice pentru învățământul profesional", etapa națională, 22 - 26 aprilie 2019, Târgu Jiu:  Olah Marian Cristian, clasa a XI-a (premiul I și premiul special pentru „Cea mai bună lucrare practică); la concursul de profil „Culinariada", 17-18 aprilie 2019, Sibiu: Ferenczi Zsanett (medalie aur, medalie de argint, „Cupa de aur" - individual, echipă), Toader David (medalie argint, medalie bronz, „Cupa de aur" - echipă), Kovacs Roland Mark (medalie aur, medalie de argint, „Trofeul de argint" - echipă). Alături de ei au gătit și „bobocii": , Popuțe Delia, Cioca Ionuț, Blaga Ciprian, Rus Denis, Czegle Răzvan, sub atenta îndrumare a profesorului de instruire practică Popa Lavinia și a tutorilor de practică Chef Alessandro Corradi și Chef Popa Andrei. Au fost alături de elevi profesorii de specialitate: Radu Florica, Sicoe Gabriela, Negruțiu Dora, Botiș Daniela.
Mulțumim partenerilor strategici în organizarea evenimentului: Hotel Double Tree By Hilton Oradea și Selgros Cash & Carry Oradea.
Evenimentul a fost organizat în contextul colaborării dintre organizația profesională Euro-Toques România și Asociația Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT) din România - prof. ec. Simona Ardelean, vicepreședinte, Asociația Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT).
Prof. dr. Ruben Filimon, director
Prof. ec. Simona-Violeta Ardelean, director adjunct,
organizatorul evenimentului
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Programul național de gastronomie pentru tineret „Culinariada”, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:12 Ora de vară a Europei de Est