Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Ediția 2019 a Școlii de vară

La 1 iulie, la Școala Gimnazială Internațională Agora , a debutat

Ediția 2019 a Școlii de vară

Potrivit bunului obicei și în acest an, la Școala Gimnazială Internațională Agora din Oradea, se organizează cursurile Școlii de vară pentru elevii școlii, dar și pentru alți doritori care vor să li se alăture.

La actuala ediție, participă și o fetiță din Grecia și patru elevi coreeni, care învață la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", un copil de patru ani și câteva luni din Japonia... În cele patru săptămâni, în program de dimineață și după-amiază, elevii sunt coordonați de patru cadre didactice: prof. Crina Miere, Delia Vancea, Mădălina Beatrix Tuș și Aurelia Venter. Activitățile, bogate și variate (desen, pictură, jocuri sportive, povești în limba engleză, activități de gătit, săptămâna aceasta), unele chiar propuse de ei, se desfășoară în curte, în sala de sport, în sălile de clasă sau în cabinetul de informatică. Doi elevi coreeni, foarte încântați de piesele lego, au dorit să ne arate ce au construit ei. Atmosfera este una relaxantă, de vacanță, iar relațiile sunt de prietenie între toți participanții. Doamna Aura a ținut să ne spună că elevii coreeni manifestă un interes și un respect deosebite.
(OviDan)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ediția 2019 a Școlii de vară.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:01:36 Ora standard a Europei de Est