Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Brother a acordat premiul pentru derularea de activități de protecție a naturii și conservarea biodiversității

Berbecel Ionela Aurelia este câștigătoarea premiului

Brother a acordat premiul pentru derularea de activități de protecție a naturii și conservarea biodiversității

Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru mediul de afaceri, a acordat recent premiul pentru cea mai aplicativă lucrare de disertație din cadrul programului de master din cadrul Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB).

Berbecel Ionela Aurelia este câștigătoarea premiului pentru lucrarea de disertație cu tema: ,,Analiza impactului generat asupra apei subterane și a apei de suprafață prin depozitarea controlată a deșeurilor". Scopul acordării de către Brother  a premiului în  valoare de 500 de euro are rolul de a sprijini desfășurarea de activități viitoare de protecție a naturii și conservare a biodiversității și recunoașterea implicării absolventului în activitățile de protecție a mediului. Evaluarea candidaturilor a fost făcută de membrii comisiilor de examinare în cadrul sesiunii de susținere a lucrărilor de disertație, alături de reprezentantul companiei Brother, Simona Predescu.
,,După circa 10 ani de implicare în activități de ecologizare a zonelor protejate din România, Brother contribuie prin acest acord la susținerea programelor educaționale de prevenire a degradării mediului și încurajează tinerii care aleg o profesie dedicată protejării naturii", a declarat în cadrul ceremoniei Simona Predescu, Marketing Coordinator Brother România.
Acest premiu face parte dintr-o serie de demersuri derulate în cadrul unui acord de parteneriat semnat între Brother România și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), prin Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, printre care este și donarea unui echipament multifuncțional laser color Brother MFC-L9550CDW și un set complet de consumabile. Tot în cadrul acestui parteneriat va urma ca, pe viitor, angajamentul Brother de a susține activitățile de cercetare în protecția medului să se extindă către sprijinirea demersurilor de cercetare derulate în cadrul universității și prin alte acțiuni corelate.
Misiunea Brother este dezvoltarea de soluții, echipamente și tehnologii eficiente, care să permită organizațiilor să își îmbunătățească performanțele și operabilitatea, simultan cu reducerea costurilor. Eficiența poate avea însă și alte dimensiuni, tot mai des vorbindu-se în acest context de reducerea impactului asupra mediului, în toate domeniile de activitate. Întotdeauna Brother a fost un producător preocupat de calitatea mediului înconjurător și de protejarea acestuia, încurajând cu fiecare ocazie utilizatorii să se implice prin demersuri sustenabile în protejarea mediului. Începând de la idee și design, până la colectare și reciclare, la fiecare stadiu din ciclul de viață al unui produs este avut în vedere impactul acestuia asupra mediului.
În plus, Brother colaborează cu diverse organizații din toată lumea și se implică în multiple acțiuni sustenabile menite să reducă degradarea mediului înconjurător. Prin această acțiune Brother România deschide această colaborare cu USAMVB, prin Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM) ca un prim pas de implicare socială la nivel local.
Despre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB), „o universitate pentru viaţă şi agricultură prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate", este o instituţie de învăţământ superior şi cercetare acreditată, cu personalitate juridică, ce face parte din reţeaua instituţiilor de învăţământ superior de interes public, având caracter nonprofit şi apolitic. USAMVB este organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei României, ale legislaţiei şi reglementărilor naţionale din domeniul învăţământului, cu Carta universitară şi regulamentele proprii pentru a-şi îndeplini misiunea asumată.
Absolvenții Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului - unica în ţară ce pregăteşte ingineri prin programul de studii de licenţă Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală - dobândesc calificări pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, fiind compatibili pentru a lucra în următoarele sectoare de activitate / instituții: construcții - proiectare și execuție, agenții de mediu, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, servicii / cadastru, administrația centrală și locală, cercetare și consultanță, Real Estate & Business.
Despre Brother
Fondată în Japonia cu mai bine de un secol în urmă de către cei doi frați Masayoshi și Jitsuichi, Brother este în prezent o marcă recunoscută la nivel mondial pentru inovație tehnologică. Compania desfășoară operațiuni în peste 40 de țări și regiuni.
Printre produsele Brother, se numără imprimante, echipamente multifuncționale, scanere și soluții de etichetare. Oferta pentru o eră bazată tot mai mult pe tehnologie digitală și inteligentă include soluții mobile de tipărire și servicii de management al printurilor (Managed Print Services - MPS).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:22:17 Ora de vară a Europei de Est